Aerobic vagy edzőterem? (beszélgetés)
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a gymcityben budapesten van e lehetőség Aerobic edzésre? Egyébként vélemény a teremről ?
2 hónap alatt hatalmas bicepsz? Ugye ezt senki sem vette be? :) Jól megnevettettél.
Az edzőteremre szavazok! Lehet, hogy nem olyan élvezetes, mint az aerobic, viszont ez a leghatékonyabb módja a testünk formálásához.
Nem próbáltad még a térdszorítót, vagy térdpántot...ezek jók lehetnek! Nekem is mikor fájt a térdem úgy, hogy menni alig bírtam, feltettem és semmi bajom nem volt, és ha ebben futnál...
Táncos tornákat szereted?
Akkor elmész párszor, veszel egy bérletet, aztán meglátod.
Csak a futást nem szereti a térdem. Mostanában futottam pár perceket a futógépen (futás, gyaloglás váltakozva, 2 kercenként), de amikor egy kicsit többet futottam, a térdem rögtön bedagadt, ha behajlitottam a lábam, azért fájt, ha kinyújtottam, azért. A múlt héten csak hétfőn voltam az edzőteremben, akkor futottam egy jót, még jól is esett, aztán jól bedagadt a térdem, csütörtökön, mikor azt mondtam, nem is érdekel, emiatt nem fogom kihagyni az edzést, csak majd nem futok, de épp meg is jött, szal a múlt 7en csak 1x voltam edzeni. Tehát a futás az nekem nagyon nem megy... :( Erősitenem sztem nem kell, van itt izom bőven, ha lefogyom a zsirt, ami rajtam van, gyönyörű formás lennék. És semmiképp sem gebe. Na, az talán soha életemben nem leszek. Max akkor, ha 2 hónapig nem eszek semmit... :) Má' gondolom, abszolúte semmit. Akkor biztos hirtelen csontsoványra fogynék. :D
Az aerobickal csak az a bajom, vagyis GONDOM, hogy annyit mondogattam a néninek, aki tartja az órákat, hogy áprilistól váltok edzőteremről aerobicra, hogy nincs pofám nem elmenni. Legfeljebb elmegyek pár alkalommal, és megmondom neki, hogy egy darabig nem járok, mert üres a kassza... De ezt igy megmondani olyan cikiiii...
Úgy gondoltam, eleinte, amig nincs kondim, heti 2 alkalommal járok el, aztán heti 3 alkalommal.
A kaja rendben van, azt mondják jól étkezem, nincs kivetnivaló az étrendemben.
Azért, ha vlki egészségesen étkezik, és 14h után már kerüli a szénhidrátot, azért csak lemegy 2-3kg havonta, nem? :(
Egyébként lehet, csak pár alkalommal megyek el (anyagi gondok), viszont van itthon egy rahedli CD-m, DVD-m, amire ugrálhatok/tornázhatok. Rubint Rékától kezdve a hastánc DVD-sorozaton keresztül a pilatesig van itt minden. Rám lett piritva, hogy ha mát megvettük ezt a rakás hülyeséget, használjam is. Jogos...
Erre írtam,hogy mindenki megtalája a maga mozgását,és mindegy ,hogy kinek mi jön be,csak mozogjon!!!
Azért azt beláthatod,hogy nem mindenkinek adatik meg a lovaglás pl...
Nekem az edzotermek tùl unalmasnak ès monotonnak szàmitanak!Szeretek futni,sèta hegyekben,tengerparton!Ha màr van lehetosèg,mièrt ne?Minthogy a sok izadt(nèha nem kellemes szaguak)ember kozott nyomorogni!Termèszetesen imàdom a lovakat,imàdok lovagolni!De csak akkor van alkalmam mikor Magyar orszàgon vagyok:((
Kulonben a lovaglàstòl fogytam 25 kilot!Mindent megmozgat!Szerintem nincs ennèl jobb...........
Minden ember más ás más.Mindenkinek más mozgásforma jön be,és nem tudja az éteren kersztül más eldönteni mi a a jó valakinek.Súlyzós edzéssel is lehet leadni tetemeset,edzésmódszer kérdése,és ott vannak a kardio gépek amikkel szintén jól lehet fogyni.Sok ember viszont nem bírja az egyhangússágot és inkább a csoportos mozgásért ,táncos dolgokért rajong,ott van nekik az aerobic.Nem az a lényeg ,hogy mit hanem hogy hogyan milyen intenzitással,megtervezettséggel csináljátok.
Bár az tény hogy az aerobicnál van egy vezető aki hellyel-közzel szakember,tehát vezetve van az edzés,de teremben cardiózni és súlyzózni szakszerűen önnállóan kevesen tudnak...
Érdemes szakemberrel legalább 1-2x vezetett edzésen résztvenni,hogy hasznos is legyen,ne csak egyik gépről a másikra ücsörögjünk és hülyeségeket kövessünk el az izomzatunkon!
Sziasztok!:)
Nekem a capoeira aerobik jött be.
Én a Réka dvd-ket hamar meguntam,bár néha csinálom az 5perces comb gyakorlatát,de a pálmát nálam a capoeira aerobic viszi!:)
Meg nemrég rátaláltam a Czanik has burningját.
Na az megint nagyon durva ,bár csak 2szer csináltam,de van-volt egy kellemes izomlázam tőle.
Lányok!!!
Ha fogyni akartok,nem így kell megközelíteni a kérdést...
1:dieta, semmi zsír, semmi finomitott szénhidrát, sem cukor,sem liszt,egészséges ételek,teljes kiörlésű gabona, párolt husik, zöldség gyümölcs...ez a legfontosabb...a fogyást 70%ba a kajcsi és 30% hozza csak az edzés...szóval először is kajareform.
Másodszor a fogyáshoz mind akettő kell...mert ha nem épitesz izmot akkor nem lesz minek feldolgozni aerob mozgás során a zsirt,mert azok ugye az izom mitokondriumába égnek el...
Szóval jol kell kombinálni,de mindenképpen aerob mozgás legyen több...és min 40 percen túl tartson,mert előbb nem kezdődik el a zsírégetés,és a pulzus számra is figyelni kell...
ÉS...
olyan NINCS hogy a ZSÍR ÁTMENT IZOMBA!!!!
Sziasztok!
Én nagyon sok mindent kipróbáltam már, aerobik , torna, kondi, de egyik sem hozott olyan gyors eredményt mint az aqua-fitness gyerekek az valami szenzációs, én nagyon-nagyon szerettem, de most két gyerek mellet sajnos legnagyobb bánatomra a gyesből erre nem tellik, és ami a legfontosabb egyáltalán nem terheli az izületeket, ez főleg azoknak jó akiknek nagy a súlyfeleslegük.
További ajánlott fórumok:
- Írd le, ma mit edzettél (otthon, utcán vagy edzőteremben)?
- Edzés, torna...Otthon vagy inkább edzőteremben?
- Szeretnék edzőterembe járni erősíteni az izmaimat, de elég vékony vagyok (163 cm, 43 kg) és szeretnék hízni is, ez lehetséges?
- Fogyni vágyó szegediek! Ki tart velem edzőterembe? :)
- Miskolcon melyik edzőterem a jobb a Fitt-Lesz vagy az M1 aerobik óra szempontjából?
- Tudtok olyan helyet ahol nyújtani lehet? Kispest közelében? Edzőterem vagy bárhol máshol?