Ady Endre szerintetek tényleg játszott basszusgitáron? (tudásbázis)
[link]
Elég rossz a kép minősége, de szerintem ez eldönti a kérdést. Ott a kezében a gitár.
A kérdésre válaszolva: biztosan nem, mert a basszusgitár az 50-es években kezdett elterjedni a szalonzenekarok körében, a korábban használt nagybőgő helyett. :))
[link]
Ezzel kapcsolatban nincsenek információim, illetve olyan kép sem, ami erre utalna. Persze ez sem lehetetlen.
...és amikor éppen nem gitározott, akkor balettozott.
Neki ez jutott. Lehet ki volt osztva ki milyen hangszeren fog játszani.
Dúdold már el nekem mondjuk a Jónás könyvét...
És emiatt egyből basszust kellett ragadni?
Szerintem életszerü a szituáció. Írtak verseket, amiket aztàn megzenèsítettek.
Nem szoktál elfáradni, mire egy ilyen baromságot kitalálsz?
Ady szerintem igen sokat tudott a kéztartás erről árulkodik számomra. Azt is el tudom képzelni, hogy a nyugatosokkal játszottak már beat zenét, valamelyikőjük sufnijában csak nem akarták nyilvánosságra hozni, mert lehet sokkolta volna akkor ez az embereket. Így ezt a tudást magukkal vitték a sírba, és csak jó 40-50 év múlva terjedt el ez a zene.
Jó természeted van, engem az ilyesmi csak bosszant.
Egyre jobban szórakozok. Köszönet a fórumindítónak.
Ott, úgy tűnik, nem általános szokás az irodalmi műveltség.
Mit tudnak amerikai kutatók a magyar líráról?
Mint Ady a basszusgitárról?
Akàr adta, akàr kapta a keze szabad volt,papírra vethette a gondolatait.
Ha mindig csak az első mondat felét olvasod el, idővel ebben az idősíkban is lesznek problémáid.
Az nem jelent semmit a Deff Lepard együttes dobosának az egyik keze hiányzott, mégis nagyon jól adta a ritmust. Attól, hogy valaki kövér, vagy nem tud beszélni, még jól pengethet.
Amerikai kutatok megállapították, hogy legszebb versei mind orális szex közben íródtak, basszusgitárról nincs említés 😂😂😂
Nézegesd azt a képet nyugodtan, a feje már jól el volt hízva rajta, nem messze lehetett már a halála, amit végsősoron a harmadik stádiumú szifilisz miatt létrejött aneurizmára vezettek vissza.
Előtte már egy szélütés miatt nem tudott rendesen beszélni, de hajrá, a még fel sem talált hangszedőt biztosan csodásan lengette.
Épp elegen figyeltek rá, majd ha találkozol vele, leborulhatsz előtte te is. Repülővel lezuhanni végül is bárki le tud, a szifilisz, az már valami.
Érzésem szerint, illetve a képet elnézve ő és a barátai játszhattak már ilyent, csak lehet nem mertek előállni vele, mert akkor az ilyen stílusú zene sokkolta volna még az embereket.
De ez a kéztartás egyre inkább arra utal számomra, hogy Ady mestere volt a hangszerének.
Nem elterjedve nem volt a beat-zene, hanem kitalálva nem volt.
Időutazó vagy, menj vissza és kérdezd meg 😂😂😂
A képet jobban megnézve, azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy készített egy basszusgitár leckéket tartalmazó könyvet, és ez a kép annak a borítója lehet. De ugye, mint korábban írtam azért, mert akkor még a beat zene nem volt elterjedve, a költészet pedig igen, ez nem kapott akkora teret. Lehet, ha jobban odafigyeltek volna rá, most őt neveznék a rock and roll úttörőjének és nem Buddy Hollyt.
Szerintem, nagybőgővel kezdte, az pedig már létezett az ő idejében is. Már csak bizonyos szögben el kellett fordítani és ennyi.
biztos jó a cucc,igy vasárnap este,
Bartók Bélát ki ne hagyd,
A doboknál: Babits Mihály, szólógitár: Kosztolányi Dezső, szintetizátor: Tóth árpád...
További ajánlott fórumok: