Adtál már a gyermekednek propoliszos mézet? Mi a tapasztalatod? Tényleg van immunerősítő hatása? (tudásbázis kérdés)
Nemcsak a kaptár falán, a kereteket is megtalálható.
Az egyik legjobb immunerősítő anyag, az alkoholost azt propolisz tintúrának hívják. Gyereknek úgy jó adni, hogy egy kockacukorra rácseppenteni, egy pár percet állni hagyni (alkohol elillan), és úgy megetetni a gyerkőccel.
Én most fogok egy tintúrát elkészíteni (méhészek vagyunk).
Ha valakinek fáj a foga, akkor egy kortynyi vízbe kell 10-15-öt cseppenteni, és azzal öblögetni a fájós részt. Csodát tesz!
Vigyázni kell, mert mindent megfog. A csészét, a ruhát, ha valahova lecsöppen, irtó nehéz kiszedni a foltot (sok esetben lehetetlen).
Sokan allergiásak rá.
Tudnál tanácsot adni, hogy milyen adagolásban lehet a propoliszos mézet adni egy 4 éves gyereknek?
Kösz, bjudit46@gmail.com
Szia!
Nyugodtan adhatod valami lötyibe a fiaidnak a prolpolisz oldatot. Ahol én vettem a prop.mézet, ott is ajánlották az oldatot, és azt mondták teába vagy gyümilébe keverve lehet beadni a gyereknek. Te is az immunerősítő hatása miatt vetted meg?
szerintem mézet csak egy éves kor után jó adni, mert allergizál. és amerikában volt több eset, h botulinus toxin volt a mézben, mert nem forralják...
de utána nem árt, mert a baci nem él benne, és a toxin csak éretlen bélrendszeren jut át.
Én most vettem alkoholos propolisz oldatot.Az alkohol miatt javasolta a bácsi,hogy 2-3 részletbe adjam be a gyerekeknek a napi adagot,ami5-10 csepp.
Mézet nem szeretika fiaim,úgyhogy nem gáz,ha valami lőtyibe adom nekik?Tudja valaki a választ?
Szia, több félét is használtunk már. Sima gyógyszertárit és FLP-t. Ahogy így jobban belegondoltam nem is volt mindegyik rágótabletta, de akkor összetörtem és belekevertem mézbe.
Így aztén tényleg propoliszos méz lett belőle :-))
Nem tudom van-e alsó határ, mármint hogy hány éves kortól lehet adni. Amikor először adtam a lányunknak kb 3 éves lehetett.
Szia!
Köszi, szépen, hogy válaszoltál! Gondolom hasonló a hatóanyaga mindkettőnek.
Szia! Hol veszed és milyen rágótablettát adsz a gyerkőcödnek?
Milyen idős kortól lehet adni?
Megírhatod priviben is!
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- A grapefruitmag kivonat tényleg jó immunerősítő?
- Marslakócskák nevű multivitamint adja valaki a gyerekének(kéket)?Tényleg jó?a doktornéni nekünk ezt ajánlotta immunerősítésre.Tapasztalatok?
- Az Echinacin tényleg jó gyerekeknek immunerősítésre?
- Tényleg létezik olyan oltás, amit ovi előtt javasolnak? Állítólag valami nagyon jó immunerősítő.