Adóterhet nem viselő járandóságok- Nyilatkozat Gyes is ide tartozik? (tudásbázis kérdés)
Mi mindketten a férjemmel kértük az adójóváírást. Éshát nem tudom máshol hogy van, de nekünk figyelik:) És mikor elértem azt a határt, na onnantól már nem kapom. Így kb. az első 8 hónapban kapjuk, az utolsó 4-ben nem. Mondjuk az utolsó 4 hónap így kicsit húzós, mivel havi 22ezer esik ki. Viszont, az elején nagyon kellett végszámlára a pénz, akkor meg másból nem tudtuk volna megoldani.
De a kérdésre térve: igen a gyes, családi adómentes juttatásnak számít:)
Félig megvan a papír, de ezen nincs rajta gyerektartás, de utánanézek még. a gyes és a családi igen, tuti rajta van:)
adójóváírás az az ami ugye 11ezer Ft körüli összeg. Ez úgy van hogy az az ember szokta kérni, hogy utalják neki havonta aki biztosan tudja hogy nem lépi át vele a adósávot. De ha számolgatod hogy jövőre mennyi pénzt fogsz kapni egész évben és kb kijön az adóhatárra akkor ugye célszerű nem kéri, max addig gyülik az apehnál és amikor 2011ben szja bevallásodat csinálod és kiderül hogy mégis az alsó adósávban avagy akkor egy összegben kapod vissza majd a sok lovét:D mert ugye egész évben vonják tőled ha nem kéred...
Remélem nem volt túl bonyolult:) a lényeg hogy számolj a jövő évi teljes bevételeddel és nézd hozzá az adósávot...
a gyerektartást meg mindjárt megkeresem:)
Köszi.Lenne még egy papíros, amit ki kell tölteni, ami arról szól, kérem-e az edójóváírás figyelembevételét az adóelőleg- alap megállapításához.
Ez csak nekem kínai?
Sziasztok!
Új munkahelyem van, és ki kell tölteni ezt a nyilatkozatot. A gyest is be kell jelenteni vagy csak a családi pótlékot?
További ajánlott fórumok:
- A Mokkában nyilatkozott ma reggel a Liptai Claudia?
- Mi a véleményetek arról, hogy a házassági eskü szövegében már nem fog szerepelni a hűségről szóló nyilatkozat?
- Apasági nyilatkozat, közjegyző, anyakönyvvezető... Hogy is van ez?
- Adóterhet nem viselő járandóságok nyilatkozatának a kitöltése?
- Meddig kell visszaküldeni az adóterheket nem viselő járandóságról a nyilatkozatot?
- Nyilatkozat az adóterhet nem viselő járandóságok figyelembevételéről