Adóbevallás javítása ügyben tud valaki segíteni? (tudásbázis)
Szia!
Kedden, én a csökkentett adattartalmú 1053-ast postáztam. Azt kéne javítanom valahogy.
Szia!
Akkor az maradhat. Az csak figyelmeztetés, nyugodtan kinyomtathatod a bevallást. Én sok bevallást szoktam csinálni, és soknál van ilyen sárga jelzés, ezek nem hibák hanem figyelmeztetések. Akkor van gond, amikor kinyomtatod és alul azt írja ki, hogy hibás. Ha nem írja ki, akkor minden rendben van. Csak azért írja ki, mert ezt a fajta bővített szja bevallást jellemzően az adószámmal rendelkező magánszemélyek töltik ki. De te nem vagy az, de azért a biztonság kedvéért figyelmeztet. A sima, kevesebb tartalmú 1053-asnál nem lehet önellenőrizni, sem helyesbíteni. A kiküldött, papír alapú nyomtatványhoz sem rakják hozzá az önellenőrzésre szolgáló oldalakat. Szerintem készen vagy, nyomtathatod. És elküldheted szerintem akár most is, mert nem önellenőrzöl, hanem helyesbítesz.
Szia!
Sárgával, vagy pirossal jelöli a hibaüzenetet? Mert ha sárgával, akkor az nem hiba csak figyelmeztetés.
Szia!
Köszönöm! :)
Megcsináltam a 37. pontban leírtakat, már csak 1 hibát dob ki azt, hogy még mindig kéri az adószámom, mert az előlapon az 1. ponthoz tettem az x-et. Nekem pedig nincs adószámom, csak adóazonosító jelem.
Szia!
Oké én is megyek akkor pihenni. Holnap nagyon szívesen segítek, addig csináld meg a 37-es pontban leírtakat, jó?
Megtaláltam a 1053-16-01-es "lapot". Azt írja: jelölje x-el ha az igazolást a munkáltató, kifizető hibás (késedelmes) igazolása miatt önellenőrzi.
Vagy a másikat: vagy a bevallása ismételt önellenőrzésnek minősül.
Ezt se tudom, mert a borítékon 2011.02.01 dátum van, és ma kaptam meg. Az is igaz, hogy nem tudom mikor kellett volna az Államkincstárnak ezt a levelet küldeni felém.
Olyat nem találok. Nem arra gondol, ahol beírtam az önellenőrzés (1053) számát, és a felett vannak kis rublikák "önell 16-01, önell 16-02, önell 16-03".
Ne haragudj az értetlenségemért, de hőemelkedésem is van így nehezebben tudok gondolkodni, és kicsit magas is nekem ez az egész. Várhattam volna máig az adóbevallás postázásával, most nem lenne ilyen problémám.
[Nyomtatvány] Ha [FŐLAP] (C) blokkban az önellenőrzéssel érintett bevallás típusa kitöltött, akkor [1053-16]-os melléklet nem hiányozhat. (Hibakód=<139828/M012>)
Közben beírtam az önellenőrzés dátumának 2011.05.23-át, erre kidobott még egy hibát.
Mindjárt kiveszem az x-et, meglássuk mit tesz.
További ajánlott fórumok:
- Szja adóbevallásban tudna valaki segíteni?
- Van itt olyan profi 0953 adóbevallást kitöltő, aki tud segíteni? Lásd lent.
- Önadózóktól szeretenék kérdezni, az idén küldtem az első adóbevallásomat...az alábbiakban tud valaki segíteni?
- Tudnátok segíteni Gyes adóbevallásával kapcsolatban!?
- Tud valaki segíteni a 08M30-as adóbevallás kitöltésében?
- Tudna valaki segíteni abban, hogy tudom kinyomtatni máshol az interneten megcsinált adóbevallást, ha nincs otthon nyomtatóm?