ADHD figyelemzavar, hiperaktivitás, szivárványpeca (beszélgetés)
Sziasztok, sok helyen azt olvastam, hogy az ACT terápia a legjobb ADHD kezelésére, de Magyarországon nem elérhető.
Aztán találtam valakit , aki ezzel foglalkozik.
Ajánlom Mindenkinek
Szia Encifinci!
A figyelemzavarra tökéletes a neruofeedback.Utána tudsz olvasni a neten.
Szerencsére nem agresszív , imádja a gyerekeket ha lehetne mindig menne valakihez :)
Sajnálatos hogy ott a szülők nem partnerek abban hogy javuljon a helyzet
Itt vagyok.Sajnos csak most tudok válaszolni mivel 12 órás műszakban dolgozom,ahogy egy kedves hozzászóló írta inkább vittem volna időben orvoshoz mint ide írogatok..hát sok időm nincs is írogatni,de azt azért tisztázzuk hogy manapság nagyon divatos minden eleven gyerekre ráhúzni a hiperaktív jelzőt...viszont fele sem az. 2,5 évesen kezdte az ovit gond nélkül beilleszkedett imád közösségben lenni központban lenni.4 évig járt oviba, iskolaérettségi teszt azt mutatta nem szorul fejlesztésre!
Azon kívül minden héten kérdeztem tuti menjünk-e suliba ,hogy fog ez a gyerek egyhelyben maradni.Szokásos szöveg majd a többi ül ő is fog stbb..hát nem.
Voltam gyerekorvosnál próbálkozunk homeos megoldásaal is.Szerinte inkább túlmozgásos mint hiperaktív,de amiket elmondtam a figyelemzavar szerinte is fenn áll.Oviban vegyes csoportok voltak és szeintem a nagyokra nem sok idő volt.1,2 feledat és kész lehet erre még elegendő volt a figyelme..passz..A nagyobb gyerkőc sem volt egyszerű eset, na ő dühöngött hisztizett sokat most 16 éves kitünő tanuló,nyugodt szóval ezért sem gondoltam hogy a kicsinél nagy a baj...jah és a kicsi imádja a vizet egész nyáron a medencében van.Sajnos itt nincs úszás, Pest ide 200km,nincs sok lehetőségünk ,de itt a jóidő megyünk ki,ő amúgy is imád kinn lenni :)
Utána nézek a könyvnek és a javaslatoknak.köszönöm
Családban van egy ilyen kisfiú.
Hiába "kezelik", jár specko suliba (8 éves és 2.os) nem sok változás van.
Sajnos ott tartunk hogy már senki se akar akkor ott lenni mikor a kisfiú mert hát minden csak nem szocializált. Egyszerűen odacsap a másikra ha nem tetszik neki vmi.
A szülei tudják milyen mégis vérig sértődnek ha valaki mond vmit a gyerekre, ha netán a kezerre ütünk mert már kibírhatatlan. Már úgy kell egyeztetni hogy ha ők ott vannak akkor mi véletlenül se menjünk (már az apuka mondta de mi már előbb is jeleztük inkább nem mennénk)
Ez nagyon rossz de igazából csak nekik minket nem érdekel már én biztos nem hagyom hogy bármikor olyanja van neki odavágjon bármelyik gyerekemnek.
Remélem nektek nem ennyire veszes és lesz megfelelő hely
Szia!
Dr. Máté Gábor: Szétszórt elmék c. könyvét vedd meg!
Világszintű ismerője a témának.
Ez az állapot az első osztályban jelentkezik általában olyan tünetekkel, ami már egyértelmű a szülők és a környezet számára.
Kérni kell a gyermekorvostól beutalót a gyermek pszihiátriára, illetve, ha Bp. környékiek vagytok akkor a Vadaskerti Gyermekpszihiátrián kaptok diagnózist. Diagnózis birtokában számtalan ingyenes fejlesztés jár a gyermeketeknek szakember segítségével a Pedagógiai Szakszolgálatoknál, vagy az iskolában az ott dolgozó gyógypedagógustól - ha van. Esetleg gyógyszeres kezelés. Szakirodalom szerint minél előbb fejlesztik, annál hatásosabb, 14 éves kor után már annyira rögzülnek a rossz tulajdonságok, hogy nagyon nehéz jó eredményt elérni.
Diagnózis kiadása több vizsgálatból áll, sokszor a folyamat akár fél évig, esetleg tovább is tarthat.
Ezek a gyerekek jellemzően igen magas IQ-val rendelkeznek, de szétszórtak. Fejlesztés eredményeképpen javul a magatartásuk és a tanulmányi eredményük is. Sok pihenésre van szükségük és nagyon következetes nevelésre.
Sziasztok!
Kisfiam most lett 7 éves , nagyon valószínű hogy ADHD-figyelemzavaros. Elsős és egyre több a probléma.Születésétől aktív izgő-mozgó, makacs ,folyamatosan ellenkezik ,feszegeti a határokat.Nem gondoltam hogy probléma lesz ,kicsit nehezebb eset de majd alakul..nem így lett. Msot ott tartunk hogy órán beszél dudolászik, nem tudja hol járnak pl olvasásban, izeg-mozog, asztal alá megy nem találja a helyét.Udvaron jól érzi magát de minden pocsolyát sarat megtalál és mintha ellenálhatatlan kényszert érez hogy neki márpedig bele kell menni.A baj hogy az óra menetét mostmár zavarja :( ,a tanulás megy bár egyre nehezebb noszogatni,félévi eredménye egész jó szerintem ahhoz képest hogy nem igazán figyel.Olvastam a szivárványpeca társasról esetleg valakinek van? Használ? Illetve mennünk kell majd vizsgálatra ez milyen? Mint pl a differ? Köszi előre is a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Hány éves kortól beszélhetünk hiperaktivitásról?
- Magas intelligenciájú, agyilag hiperaktív, viselkedészavaros kisfiút hogyan lehet kezelni?
- Válni, halmozottan sérült gyerekkel (figyelemzavar, autisztikus, hiperaktív)
- Figyelemhiányos hiperaktivitási zavar felnőttkorban
- A hiperaktív gyermek - Tünetek
- A hiperaktív gyermek - Lelkiállapotok