Abortusz, ami még mindig fáj (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Abortusz, ami még mindig fáj
Akitől ezt a választ kaptad, az rosszul tudja. Bármikor elköttetheted magad, gyerekszámtól és kortól függetlenül.
Köttesd el magad, az a jó tanács. Eleve úgy szólt a tv, hogy 3 gyerek VAGY 35 éves kor, ami pár éve korlátozás nélküli lett. Ha elmúltál 18, elkötnek.
A jogszabály egy ideje megváltozott. Ezért jó, ha az ember nem másoktól kérdezget, hanem tisztában van a jogaival, mert nem az számít, hogy mit mondanak orvosok vagy nővérek, hanem az, hogy mihez van valóban joga az embernek.
Úgy a jó, ha ki tudnak állni a nők magukért.
Na jó, de te bevállalnád, ha terhes lennél.....:))))
Így egész más!:-)
Te szerencsés vagy. :-) Ettől függetlenül így is benne van a pakliban, hogy terhes lehetsz, a miértjét most nem részletezném.
Én mondjuk biztosan nem védekeznék így egy életen át, mert hát csak jobb ha nem kell megszakítani....
Lehetséges, hogy nincs tökéletes védekezés, de ha egyszer csinálnának egy statisztikát arról, hogy hányan lettek terhesek úgy, hogy nem védekeztek rendesen, akkor azzal jól lehetne bizonyítani az emberek felelőtlenségét.
A naptármódszer a megszakított közösülés és még sorolhatnám......na ezekkel védekezők, mint felelőtlenek.
Én úgy tudom, hogy vagy egy bizonyos életkor után, vagy 3 élő gyerek után kérheted az elkötést.
Nekem is most a 3. császárnál szó nélkül megcsinálták, bár az én korommal már nem volt probléma és nekem is van 3 gyermekem.:)
Amikor a fiamat szültem( 5 éve), tervezett császárral, időben megelőzött egy kismama, akinek már fájásai voltak, egy szobába kerültünk, és elmondta, hogy 24 éves, 3-dik gyereke született -császárral(a 3 biztos, a többit nem tudom).
Kérte szülés előtt az orvosokat hogy kössék el, nem tették meg, mert:- elvileg 24 évesen a hatodik gyermek után is kezdhet új életet, és ha abban a házasságban is szeretne közös gyermeket, akkor ez számára lehetetlen lenne az elkötés miatt.
Nem tudom hogy ez azóta is így van e?
Vagy ez csak ennek a kórháznak a belső íratlan törvénye.
Nekem ez azért volt lehetséges, mert 39 voltam , 2 gyermek, és a méhem már nem bírt volna ki még egy szülést.(spec uterus)
Igen, ezt én is bevezetném, ha rajtam múlna. Teljesen igazad van.
Azzal, hogy a 2. és a 3. nagyon drága lenne, nem biztos, hogy sokat érnénk el, mert szociális rászorultság esetén nem kell érte fizetni....és ugye mondanom sem kell, hogy az általad említett alul szocializált emberek nagy része ebbe a csoportba tartozik. Ezért ezek az emberek következmények nélkül és az állam pénzén vetetik el az X. gyereküket is.
Sokszor olvastam erről a filmről, de még nem láttam, valahogy tartottam tőle. Tegnap megnéztem, kemény.
Csak néztem a lányom, játszott a szobában, okosan ügyesen, és arra gondoltam,hogy ő az az orvosok szerinti genetikai hulladék, akinek mennie kellett volna. Örülök, hogy ma velünk van, (nem érdekelnek a beszólások, akik direkt bántani próbálnak, és igyekeznek rossz lelkiismeretet kelteni bennem , már itt ebben a fórumban is kaptam).Sokszor kapok bántást, de ha kicsit belekutakodok, rá kell jönnöm, valami keserűség indítja ezeket a rossz hozzáállásokat, akik direkt félre értelmeznek, a szavaimból mondatokat kreálnak, a saját lelki frusztráltságuk fényében.
Biztos vannak nehéz helyzetek, amikor az emberben összeomlik a világ, és csak egy dologra tud gondolni, megszabadulni a terhességtől, és úgy tenni, mintha mi sem történt volna.
Nem kis dolog, ha tervezés nélkül, jön a baba, de én azt gondolom, az ember alkalmazkodni tud a helyzetekhez.
Amúgy nincs biztosításunk arra, hogy a ma kiálmodott, egészséges, anyagilag biztonságos, életünk, egyszer csak nem változik teljesen meg, attól függetlenül, hogy igyekszünk, mindenféle nehézséget (vélt nehézséget) lemetszeni az életünkről .
Hosszú távon nem lehet így élni. Azt szokták mondani, az ember a sorsát nem kerülheti el.
Szerintem sokkal jobb ha elfogadjuk hogy néha az Élet másként dönt velünk kapcsolatba, és még büszkék is lehetünk magunkra, hogy képesek vagyunk változni, változtatni, megoldani, és minden helyzetben boldognak lenni.
Érdekesek ezek a dolgok.
Én úgy is bevállaltam, mint te a másodikat, anyáméknál, kis szobába, suli mellett.. Sőt a harmadikat is. Azóta mégis megoldódott a lakás is, munka is, diploma is megvan, és megvan a 3 gyerek is..
De ugyanakkor nekem is volt abortuszom 18 évesen, mert még nem volt érettségim, stb... pedig akár ő is megszülethetett volna.. Szóval lehet ezt ragozni a végtelenségig.
Mindenki arra számítson, hogy a saját démonjaival kell megküzdenie, nem a máséval..
További ajánlott fórumok:
- Elítélendő az a fiatal nő vagy asszony aki abortuszra megy?
- Volt-e abortuszod valaha?
- Ne az abortuszt válaszd...
- Hogyan zajlik az abortusz?
- "Jaaa és szerintem ma már nagyon ritka az olyan felnőtt nő, akinek ne lett volna minimum egy abortusza. . . "
- Vetélés után mindig van gyógykaparás? Ugyan olyan mint az abortusz?