A Zila tortaformát mivel tudom helyettesíteni szerintetek? (tudásbázis)
Hát nem tudom. Én már szinte az összes sütit végigettem a Zila cukiban és egyik tortánál sem a tészta belseje volt lyukas, hanem a krémes réteg. Azt töltötték meg pl. karamellszósszal vagy tojáslikőrrel, stb, ami épp passzolt hozzá.
Volt alul egy sima tortaalap, rajta a krém a lyukakkal, azok megtöltve, majd azon egy újabb szelet tortaalap.
Szerintem így sokkal könnyebb, és még az a speckó tortaforma sem kell hozzá. Egyszerűen kis gödröket csinálsz a megkötött krémbe, azt feltöltöd, majd jöhet rá a tészta és díszítés. Persze a szeletelésnél figyelni kell, hogy jó helyen vágd fel a tortát, nehogy a töltelék kifolyjon.
Remélem érthető voltam :-)
Kitaláltam, mivel helyettesíthetem ezt a drága formát!!!!!!!!!!!!!!!
Használhatom hozzá a jó nagy csatolós tortaformát.
Alulra berakok egyszerű pogácsaszaggatótt (amiről leveszem a fogantyút. A pogácsaszaggatók amúgy is alacsonyabbak, mint a tortaformám. Jól kiöntöm majdnem teli a tortaformát, a pogácsaszaggató meg benne lesz. A végén a tortát kiborítom, kiszedem a szaggatókat és azt a részt is, ahol lukasnak kell lennie.
Amúgy is csak alkalmanként használná az ember, úgyhogy havonta 1x ki lehet próbálgatni.
Ha valaki tud jobb ötletet, írjon!!!!!!!
Á, már nem is kell nekem ilyen forma.
Csak behülyítik az embert mindenfélével, és utána nem tud mit kezdeni vele. Ugye?
És egyébként is a tortaforma átmérője is kicsi szerintem. A 12 szeletesé az már megfelelő, 25 cm átmérőjű, ekkora tortaformában szoktam sütni.
De azért nagyon bántja a fantáziámat. :)
Állatira tetszik. Vagy csak azért mert nekem újdonság.
Most néztem, eléggé kicsikék a tortaformák. Max. a 12 szeletes a jó forma. A másikakkal csak kis falatkákat lehet készíteni.
Sajna állati drága, de megoldom. Ha esetleg sikerült, akkor rakok fel képet a tortámról.
Valahogy pedig mindenképpen szeretném megoldani.
Ha valahogy kivájogatom, talán sikerül...
Ma találtam meg a neten, eddig nem is tudtam róla, hogy van ilyen.
Aki szintén nem ismeri, a googleban rákereshet.
Ezzel olyan tortaformát lehet készíteni, amit szeletenként meg lehet sütés után tölteni.
Ezt szeretném elkészíteni, de a Zila formát mivel helyettesítsem?
Tudom, sima tortaforma, majd kettévágom, de én ilyen extrát szeretnék készíteni.
Egyébként láttam a neten, hogy van ahol 13.000 ft egy Zila tortaforma. Na ezt szeretném megúszni, és a környékünkön lehetőségem sincs ilyet venni.
További ajánlott fórumok:
- Kürtőskalács sütőhengerét mivel lehet helyettesíteni?
- A kenyérről/tésztáról leszokni, olcsón... Hogyan? Mivel helyettesítsek?
- Mivel tudom helyettesíteni a tojást a rántott húsban ha elvagyok tiltva a tojástól?
- Mivel tudom helyettesíteni a kecskesajtot egy leveles tésztában?
- A karamellizálódott cukrot mivel tudom leszedni a tortaformáról?
- Kivonták a forgalomból a Knorr Grill fűszervaj port. Tudtok valamit ajánlani amivel helyettesíteni tudom és hasonló íze van?