A végrehajtó feltörheti a házat ha nincs otthon senki? (tudásbázis)
Ez mindig nagy vihart kavaró kérdés.
Az adós kics.szésnek érzi a történteket és bűnbakot keres a fizetés helyett. A végrehajtást kérő pedig évek óta várja pénzét és jó, ha valahogyan végre hozzájut.
Ahogyan írták, hatósági tanu jelenlétében felnyithatja a lakást. Tv-t és egyéb műszaki cikket kivonni a vh eljárás alól, bűncselekmény. Vagyis ha erre fény derül, még nagyobb a bukta.
Mindenki másként éli meg a helyzetet és mindenki a maga igazát védi. De ha nem akar az adós még nagyobb galibába keveredni, jobban jár, ha fizet és letudja a sarat. Főleg, hogy a felnyitást már megelőzte néhány felszólítás és foglalási kísérlet. Ebből világosan látszik, hogy a vh alá vont személy sorozatosan igyexik kibújni a felelősség alól.
Bocsi, ha egy kicsit elragadtattam magam, de sajna 5 éve nyűglődünk a fizetni nem akaró alkesz adóssal. Cukorbeteg gyereke után nem hajlandó egy nevetséges összegű tartást fizetni. Annak ellenére, hogy évente a duplájával terheli a VH. Ha neki így jobb...
Értem, tehát ingófoglalás 200eFt tartozásra. Ennél sokkal egyszerűbb lett volna az ingatlant megterhelni jelzálogjog bejegyeztetésével. Ingóvagyon végrehajtása nem igazán jellemző (leginkább a gépjárműé, ha van ilyen).
Ha részleteket kérnél, kérdezz piviben!
Itt 2 bírósági papír után volt.
A családsegítőtől már kértek segítséget, már folyamatba volt a tartozás fizetése, mégis kijöttek. Nem tudom miért.
Hála Istennek már túl vannak rajt !
ingóságról van szó 200000 ft értékben.
most inkább nem magyarázkodnék,majd később
csak azt akartam volna tudni,hogy mit vihetnek el és mit nem
A végrehajtó ebből él (nem is rosszul) !
Ismerősöm apja végrehajtó és ő is segit neki illetve ketten csinálják!
Értem...
Igazából nekem csak az piszkálta a csőröm ,hogy egyáltalán mi a végső amikor már kijönnek a végrehajtók?
Azt el is felejettem, ha kimegy a végrehajtó, neki is kell fizetni. Ez a tartozás mértékétől is függ.
Akiről tudok, 10 000 ft-ot fizetett, és nem engedték a részletfizetést.
Szóval nem elég ha tartozás van, még Ők is hozzátsznek 1 lapáttal.
Kérdés persze az, hogy ingó vagy ingatlan vagyon lefoglalásáról van-e szó?
A lefoglalás tényéről különben korábban, tértivevényes levélben értesíteni kell az adóst. A személyes megkeresés és az azt követő zártörés nem jogszerűtlen. Az adós tudott a foglalásról.
Küldenek papírt is de az a legjobb ha a végrahajtóhoz mész be az kiszámolja pontosan mivel tartozol és ad részletfizetést is...
Nem olyan emmbertelenek a végrehajtók
Ja nem:)))
Én csak a menetről érdeklődtem:))
Annyiszor halottam már hogy kijön végrehajt és igaából sosem tudtam a valóságban hogy megy
Szerintem elsőre nem foglalnak le semmit.
Hát, küldtek felszólítást a tartozásról, amikor nem történt semmi, azaz nem aták meg még mindig amivel tartoztak, akkor küldtek bírósági papírt. Ha azokra sem reagál az illető, akkor jönnek ki.
Nem tudom az okot, de tanácsolom, amíg nem késő keressétek fel a családsegítő központot, Ők segíteni fognak !
Sziasztok!
Ha lakásról van szó akkor a végrehajtók általában megengedik,hogy te add el és akkor jobban is jössz ki,mert kifizeted a tartozást a végrehajtó felé és ha jól adod el akkor még marad is belőle...Ilyenkor ad a végrehajtó X hónapot amin belül el kell adni klegalábbis az adás-vételinek meg kell lennie
Szia
1 ismimnek pont ez volt a problémája, de ő otthon volt.
Semmit sem foglaltak le, pedig van számítógépe is.
Csak írtak 1 papírt, vagyis kihúzták azt a részt, ahol az értékek felsorolása van. Vagy ilyesmi pontosan ezt a részt nem tudom.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- A végrehajtó elvitte az autót!