A Valentin nap (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A Valentin nap
Valentinom...
Kedvesem a szemembe nézett,
minden megszűnt, mert megigézett.
Kék szemének csillag-sugara,
egész valóm bűvkörébe vonta.
Bennem ezer pillangó szárnya
remegett mosolyára várva.
Megállt köröttünk most a világ,
Piros szív Nekem, és sok virág.
Örömmel hoztam kicsi drágám,
köszöntelek Valentin-napján!
Szerelmem, ezért csókot adok!
Amit adsz, azt mind visszakapod.
Mert imád a Te Valentinod...
Igaz!
Én is azzal értek egyet, hogy csak a kereskedelem egy újabb bevételforrása. Aki ezzel nem ért egyet attól csak annyit kérdeznék : Miért nincs egy reklámban sem olyan, hogy töltsük együtt szeretetben a szeretet ünnepét?
Mindenhol azt nyomatják, hogy ezt vedd azt vedd ...
Annak kéne örömnek lenni, hogy van aki megbecsül és szeret.
Én vacsorával vártam a párom, mert munkából jött ő pedig egy csokor virággal kedveskedett. Kell ennél több?! Nekem nem :)
Nem emlékszem pontosan hány éve intézményesedett a Valentin nap Magyarországon de az biztos hogy nincs több évszázados hagyománya. Mindenekelőtt leszögezném, hogy ez egy nagy baromság, ami legfőképp a kereskedelemnek jó. Vegyük már lajstromba hány ünnep is van egy párkapcsolatban: karácsony, névnap, születésnap, nőnap, házassági évforduló és néhol a megismerkedés napja is. Na most ez frankón meg van fejelve a Valentin nappal. Szóval hiányzik ez, mint szar a zsebbe. Legfőképp az akaszt ki, hogy ez a nap olyan valakiről szól, aki mellett élünk nap mint nap és újfent(!) megajándékozzuk ezen nap alkalmából.
Már előre rettegek, hogy valamelyik afrikai, ázsiai, karibi térségből milyen ünepet fognak a nyakunkba sózni. A lehetőségek végtelenek, hiszen rengeteg ünnep nélküli nap van az évben! A sok hülye (magamat is beleértve) meg beáll a sorba!
Én örülök, hogy vannak ilyen napok..
Kis szint visznek a hétköznapokba..
S igen, a másik oldala épp az, amikor valaki érzelmileg elsivárodott kapcsolatban él és ünnepnap kell, hogy szeretetet, figyelmet, törődést adjon. Nem erről szól a dolog, nem is a kereskedőkről, hisz ők megpróbálnak mindenből hasznot húzni.
A mai kapkodó világban, amikor az emberek gyakorta túlterheltek és stresszesek, jó lehet egy ilyen nap arra, hogy kettesben megünnepeljék, még több szeretetet és törődést, kedvességet adjanak a másiknak és jusson arra is idő, amire máskor nem jut.
Nekem az ma az ünnep, hogy 20 hónapja vagyunk együtt :)))
Sok-sok éven át egyedül voltam valentin-napon és úgy vártam, hogy legyen már végre valakim, akivel meg lehet ezt ünnepelni. Az utóbbi 2 évben rájöttem, hogy nem is jelent semmit nekem. Boldoggá tesz, hogy Ő van nekem!! Minden nap!
Ugrás a teljes írásra: A Valentin nap