A tyúk a kotlás megkezdése előtt vagy után gyűjti össze a kikeltendő tojásmennyiséget? (tudásbázis)
Azert irtam hozza a magyarazatot. Irtam volna korabban is, csak kozben egy 11-honapost is el kellett latnom. Remelem, igy mar ertheto a problemam.
Megoldas?
A kotlasi folyamat mar megy, tobbszor voltak kiscsirkeink :) Azt amugy kigugliztam kozben, hogy a tyuk kotlaskor mar nem tojik. De a tobbi igen.
A kerdest azert tettem fel, mert eddig mindig azok a tojasok keltek ki, amelyek a kotlas elso napjan a tyuk alatt voltak. Amiket masnap, harmadnap tojt a tobbi tyuk, azok nem (megszamoztuk).
Nomarmost, vagy egy hete alig van tojas a tyukolban, es ma megtalaltam a "titkos feszket", benne 8 tojassal. Szegeny tyuk ektelen ribilliot csapott, amikor kiszedtem a tojasokat :) Es most nem tudom, mit csinaljak: tegyem neki vissza a feszekbe, mert kotlani keszul? Vagy a hutobol tegyek ala nehanyat, ha elkezd kotlani (ezt a verziot meg nem probaltuk)?
Mondjuk pont ideje lenne, minden evben julius vegetajt volt kiscsirke.
Van, amikor összegyûjti és utána kotlik.
Általában a tyúk elkezd kotlani, aláteszik a tojásokat és várják a kikelést.
Khm. A kotlás közben után nem tojik.
A tojást magad rakod alá amin ül még kikelnek a kiscsirkék. Nálunk kukorica darával és kamilla teával etettük őket a kikelés utáni 5.ig napig (vagyis a tea,utána már víz a dara marad még nem nőnek ,és szépen lassan durva dara majd kukoricát esznek)
Miután kikeltek a kotló még kicsikék (kb 3-4 hó) velük marad,utána elválasztják a csirkéktől.
Régen anyu sokat ültetett :D-
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten?
- Milyen vitamint javasolnátok 2, 5 éves gyereknek a bölcsi megkezdése előtt?
- Lombik kezelésben a szurik megkezdésétől lehetek táppénzen?
- Regisztrált élettársi kapcsolat bejegyzése mikorra szükséges lombik program megkezdésekor?
- Szükséges kozmetikus végzettség a sminktetováló képzés megkezdéséhez?
- E-mail és sms értesítés szülési szabadság megkezdéséről, hogyan lehetne leírni?