Szerintetek a 4 hónapos fiam hozzátáplálása megkezdésével a pocakfájás javulna vagy csak rontanék a helyzeten? (tudásbázis)
Nálunk jobb így, igen!
De pl. mióta fejek rendszeresen, kevesebb a tej:))))
Vicces!
Én is érdeklődtem ez ügyben a védőnőnél és az orvosnál is,hogy érdemes-e lefejni,ha nagyon tele van,de nekem is azt mondták,hogy nem,mert attól nem fájhat a pocak,hogy a vizesebb tejet szopizza ki előbb.
Viszont annyi ellenkező véleményt hallottam már,hogy nagyon.
Bár én is kipróbáltam és nekem se vált be :(
6 kiló felett szoptass 4 óránként??? Ez jó...a Fiam 10 kiló és így is alig megy a dolog,max éjszaka,mert a 7 órát általában végig alussza. De nappal....Szerintem csak egy reményünk marad,az idő és egyik nap arra leszünk figyelmesek,hogy nincs tekergés,nincs sírás.
Olyan rossz volt a tegnap esténk is :((( Alig bírtam elaltatni :(
Neked mennyi idős a Picid?
Én is ezt csinálom. :(
De nekem meg azt mondták, hogy előbb-utóbb meg kell tanulnia kezelni a sok tejcsi problémáját is. És ha mindig lefejünk, akkor nem tanulja meg. Másrészt a fejés miatt nem áll be a kereslet-kínálat.
És akkor ez nálatok működik?
Én éppen ezért minden szopi előtt lefejek egy kis tejet.
Ha nagyon tele van akkor többet, ha csak kicsit akkor 10-20 ml-t.
Ez azért is jó, mert a hígabb előtej az nagyon cukros és ha ebből hirtelen megszívja magát, attól is lehet hasfájás. (doki mondta)
Szal én fejek mindig eg ykicsit kajcsi előtt:)
És ez ellen mit lehet tenni?
Mert nálunk ez van, de csak a jobb mellemnél.
Hát ez durva!!!!!!!
Nekem most a gyermekorvos alakított.
Mivel gyorsan gyarapszik a Fiam, ezért 6 kiló felett már szoptassam 4 óránként. És a szopik között adjak neki teát vagy vizet. :S
Erre azt írták egy fórumon, hogy így apasztják el az anyák tejét. :S
Nem iszok teát,neki sem adok,nem is fogadja el.
Sok tejem van,igen és mohón is eszik. Jó nagy baba,4400 grammal született,2 hósan már dupla annyi volt...azóta csak hízik és nyúlik :)
Nagyon bízom benne,hogy a tejmentes téma segít majd!
Köszönöm,a szeretetben nincs hiány :)
Türelmes próbálok lenni,máshogy nem megy,csak nincs már sok hátra pocakfájás napokhoz :D
Közben még kattogott a témán az agyam :)
Iszol esetleg tejserkentő teát?
Mennyire mohó szopizó a kisfiad? Lehet,hogy jó a tejleadó reflexed és szopikezdéskor ömlik a tejed, a kisfiad pedig az első pár másodpercben túl sokat szopizik, ez is lehet gond.
Jó a tejmentes étrend és legyél tényleg türelmes,ohgy a pocakot bántó laktoz kiürülhessen. Illetve még amit megpróbálhatsz: ágyat megemelni a fej résznél. S figyelni mikor mennyire tekeri sír, mert lehet sokat eszik és levegősen. A torna is nagyon jó.
Gratulálok jó gyerekorvosod van ha tényleg ő javasolta a tejmentességet.
Figyelj a babádra ő jelezni fogja mikortól szeretné az ízeket kóstolni. Addig is kitartást sok szeretetet neked.
Teljesen így van a citrus félékkel kapcsolatban.
bocsánat védőbanya de tényleg az vagy.
Jajj,én sem szeretném elvenni tőle a cicit,Isten ments :)
Ennek a fórumnak utána nézek...
A védőnőnk meredek mondatairól tudnék mesélni...
A kedvencem hogy azért hasfájós a szoptatott babám,mert hideg a tejem!!!
Megkérdeztem,hogy mégis hogy gondolja előtte befexem felüdülésül a fagyasztóba??
és még sorolhatnám....
Nállunk az volt a ragyogó ötlete a védőbanyának,hogy adjak neki tápszert!
Hogyne...
a lányom mellett még tejtesónk is volt (10 hónapig),neki nem volt soha semm baja a tejemtől.
Sajnos ma már rengeteg dolog tartalmaz hozáadott tejterméket. :(
Azt hiszem van fórum is erről,hogy miket lehet enni tejes diéta alatt.
A horozókendő jó ötlet, nekünk kengurunk volt, de az nem jött be a lányomnak. :((
Nagyon sok türelmet, kitartást, kivánok a mihamrabbi gyógyuláshoz!
Vigasztalásul még annyit,hogy soha nem jutott eszembe felhagyni a szopival,a hamarabbi hozzátáplálás miatt.
A lányom annyit sírt,a hasfájós időszakában éjjel nappal,hogy azóta csak mosolyog,és nagyon nyugodt,kedves kislány.Úgy szoktuk mondani a családdal,hogy szegény akkor kisírta magát 1 életre,és azért ilyen kieggyensúlyozott jó gyerek,kárpótlásul az átvirrasztott rettenetes napokért.
Keress fel egy LLL tanácsadót és ő pl arról is tud neked mesélni,hogy milyen a hasfájós sírás és miért sír reggel meg este.
Sok türelmet:)
Hú,hát megoszlanak a vélemények rendesen :)
De gondolom pont amiatt,hogy minden baba más.
szia!
a válaszokat most nincs időm elolvasni, lehet, hogy csak ismételni fogom a többieket...
Az, hogy idő előtt még a hozzátáplálással is leterheled a pici gyomrát, csak rontani fog a helyzeten. Az emészétésük, a gyomruk még nem áll készen ilyenkor a hozzátáplálásra. A legjobb amit tehetsz, hogy igény szerint szopiztatod, nem iszol tejet, felfújós dolgokat sem eszel.
Ja és nálunk az oldotta meg a pocakfájást, hogy elhagytuk a pocakfájás elleni szereket (infacol, gripe water, stb...), mert azok még inkább rontottak a dolgon.
Mindent jót Nektek és mielőbbi pocifájás mentességet :)
Szerinted a 3in1-ben lévő tejpor is árthat?
Én is imádom a túrórudit és a sajtot. Ma majdnem raktam a szendvicsemre,de észbe kaptam,hogy ez most tiltó listán van :)
:)))
Tehát akkor a barack kilőve!Azzal nincs gond,hogy nem tud kakilni,hanem 2 gond szokott lenni,vagy tele van gázokkal(de azon segít a torna,de leginkább a szélcső) vagy egyszerűen szegényem tekereg és sír és sehogy nem jó,pedig van,hogy előtte kakilta ki magát. És mégis fáj neki.
Én úgy 4-5 napja nem eszek-iszok tejes dolgokat, és már jobb! Még túró rudit sem. Hüpp... pedig azt úgy kívánom. :D
Eddig reggel és este is volt hasfájós sírás. Olyankor mart, tépte a hajamat, keservesen sírt, feszítette hátra magát, rángatta a lábait.
Két napja elvágták.
Tegnap volt még egy kis tekergőzés, de előtte nap köménymaglevest ettem. Az is csak reggel volt, egy kis espumisantól elmúlt.
Én sem egyből arra gondoltam,h krumplit,almát adok neki,csak arra voltam kíváncsi,h esetleg segíthet-e ha egy pár korty baracklevet iszik vagy ilyesmi....az első Fiam nem volt pocakfájós(pedig ott ittam a szopiteát rendesen,csak sokkal több vízben áztattam ki a filtert).
Én is nagyon bízom benne,hogy hamarosan elmúlik...:)))
Nem semmi, örülök, hogy minden rendben van veletek. A védőnők tudnak mondani meredek dolgokat! :(
Az infacolban, az espumisanban és a sub simplexben ugyanaz a hatóanyag van, a szimetikon. Ha egyik nem hat, nagy valószínűséggel a többi sem fog. (Ezt egy orvos írta a neten.)
A Gw az más elven működik.
A kikeverős a Papaverin nevű gyógyszer. Kanalas orvosság. Nyugtatót tartalmaz.
Nagyon jó a torna a pelenkázón. Nekem is csak ott tűri el.
És még valami nagyon jó. A hordozókendő!
Rajtad lehet, amíg csinálod a házi munkát, vagy gépelsz ide. (nekem most itt lóg rajtam, és alszik.) Mivel így a baba függőlegesben van, és bármikor ki tud jönni a beszorult levegő alul és felül is. ;)
Értem,köszönöm a tanácsokat!
Most elkezdem első körben a tejmentes napokat. De akkor ezek szerint ma még nem várhatok javulást,ha emiatt van a probléma :(((
Nem iszom szopiteát és Ő se kap semmilyen teát(nem is fogadja el).
További ajánlott fórumok:
- Beszélgessünk a hozzátáplálásról!
- Korai hozzátáplálás.
- A hozzátáplálásról, és ami nagyon kiborít...
- Ha nem eszik a baba....a hozzátáplálásról.
- 3 hós a babám. Tudom, hogy csak 4 hós kortól lehet elkezdeni a hozzátáplálást, de mégis mikor? És mivel?
- "Szünet"a párkapcsolatban.Szerinted segít a helyzeten? Megéri várni?