A tökéletes piskóta recept
A tökéletes piskóta hozzávalói:6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 púpozott evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
A tökéletes piskóta elkészítési módja:
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
Tipp: a sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Lipiani, 2008. márc. 20. 12:29
A tökéletes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.