A tisza virágzása:) Láttad már? (tudásbázis)
Nem fogjátok elhinni....
Menntem át Szolnokon csütörtökön, és láttam!!!!!!!:)
Bár nagyon siettünk, nem tudtunk megállni, de láttam, és nagyon örülök! Szép volt nagyon!
Szerintem én az idén lemaradok róla. Elutazom Ausztriába.:(
De Anyuval lenni jobb!:)
Igen, eddigi életem egyik nagy élménye volt.
:)
Három napja volt egy pár kérész a Tiszán.
Ez még nem biztos, hogy a végét jelenti. Lehet, hogy előörs. Még gyűjtöm az infókat! :-)
Ha jössz hazafelé, az M3 autópálya mellett vagyunk.
Ott jössz el?
Fogok írni Neked azonnal, ha megtudok a kérészek keléséről valami pontosat.
Ma megyek a házhoz és megkérdezem Andor báttyánkat, hogy mit lát! :-)))
Ha komolyan gondolod kiruccanást, Én szeretettel meghívlak hozzánk a Tiszapartra a házunkba. Nagyon csendes nyugod helyen van. Itt megtudod nézni a kérészek nászát.
Tiszaújváros mellett Tiszapalkonyán van a hétvégi házunk, csak nyáron szoktunk kimenni pihenni. Imádok ott lenni. Csak a madárcsicsergést hallani.
Ma esik az eső. Holnapra már jobb időt mondanak és jön a felmelegedés. A víz is melegedni fog. Kell a nyugodt jóidő a kérészeknek.
Tudom kit kérdezzek meg, hogy mikorra várható a virágzás a tapasztalatok szerint. Van egy bácsi aki az egész életét a Tiszán töltötte, minden nap a parton van. Ő biztosan megtudja mondani, hogy melyik nap várható az esemény. Ha beszéltem vele írok Neked. :-)
Üdvözöllek!
Én a Tiszaparon élek. A kérészek a születésnapomon repülnek a víz felett. Június 22-én vagy a következő nap megtörténik a Tisza virágzása. Szép látvány. Nyugodt a víz, szélcsend van és röpülnek a kérészek. :-)
Én már láttam egy párszor.
Borzongatóan érdekes a kis állatok átváltozása. Aztán meg elszomorító a látvány kicsit, mikor pár nap múlva sodorja ki a tetemeket a víz.
De hát nekik ennyi az életük. Tőlünk 3 kilométerre van a Tisza, gyakran járunk ki, ezért volt alkalmam párszor megfigyelni őket.
Igen, egyszer láttam a Tiszavirágzást!
Csodaszép, gyönyörű, egy életre belevésődik az ember agyába a látvány!
Aki teheti, nézze meg!
Szia!
Én kb. két éve láttam, akkor Szolnokon laktunk! Gyönyörű, ha teheted ne hagyd ki. Mi teljesen lementünk a partra, és szinte melletünk voltak a kis tiszavirágok! Kb. 3 napig látható!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Melyik az a film/filmek amit sosem unsz meg és többször láttad már?
- Melyik sztárt (híres embert) láttad már élőben?
- 35 évesen 14 gyerekes anya, tavaly 8-as ikreket szült, 9 hónap alatt 65 kilót fogyott, most 56 kg. Láttad?
- A muskátli virágzását elősegíti a jód?
- Kefevirágom második virágzásához már hideg van kint.Ha behozom a lakásba nem megy tönkre?