A tesómnak 5 gyermeke van (diplomás) esélye sincs munkát találni.. Lesz így a nyugdíja? (beszélgetős fórum)
Ne írja bele!!! Én tudom, nekem 4 gyerek van. 8,6,2,1 évesek.(diplomám is van, igaz, az csak 1)
Szóval egyáltalán nem írom bele, ha rákérdeznek, van e gyerek, igen-t mondok, de nem részletezem...
Lassan elfogynak a helyek külföldön is :)
Komolyra fordítva a szót, nekünk 30 év múlva TÉNYLEG nem lesz nyugdíjunk.Hiába ér egyszer véget ez a recesszió, lejtő...stb.
Másfél millió aktív dolgozó van jelenleg ebben az országban!!!! Ez nagyon kevés.Az állam egyik legnagyobb bevétele a dolgozó utáni béradó.Ez nem túl sok.....
Hm...talán mindenki maga döntse el, hogy melyik országban él.
Talán nem kellene ideordítanod, hogy "kezét-lábát törnéd le" annak, aki nem ott él, ahol te mondod, majd a következő mondatban odaírni, hogy " mindenki más csak ne ítéljünk mást a mi szempontunk alapján mert nincs két egyforma élethelyzet".
Mivel a nyugdíj nem takarékpersely, ezért az aktívan dolgozók a már "nem dolgozók" tehát nyugdíjasok nyugdíját teremtik elő.
Úgy mint én most a mai "már nem dolgozókét".
Ha jól számolok, akkor az első gyermeked 19 évesen szülted.
Munkaviszonyod van egyáltalán?
Egyébként csak reménykedj.
Van rá sansz, hogy igazad lesz, amíg az vezeti a nyájat, aki.
Tévedsz. Alapellátás van annak, aki fizeti a TB-t. (Más kérdés, hogy milyen színvonalú.) Akinek nincs, az borsos árat fizet, ha elmegy a háziorvoshoz, vagy mondjuk laborvizsgálatra.
Hol van leírva, hogy az alkotmányból már kivették a TB-t? Szerintem ez hülyeség.
Nem vagyok naiv, csak hiszek abban: nem lehet, hogy 35-40 ledolgozott év után az állam ne gondoskodjon az idősekről. Akik most 20-30 évesek, azoknak még van idejük, hogy gondoskodjanak magukról. De mit csináljon az az 50 év feletti, aki eddig rendesen adózott és fizette a járulékokat?
TB már most sincs. Csak adó van. Aztán vagy kapsz szolgáltatást vagy nem. Ha állambácsi meggondolja magát akkor jó nagy szívás lesz még itt.
Ugyanis az alkotmányból már kivették a TB-t.
A naívak még hisznek abban, hogy lesz nyugdíjuk?
Kedves loch ness!
A többgyerekes anyák többsége nem az államon akar élősködni. De vannak akik kifejezetten ezért szülnek... :(
Mindenki annyi gyereket szüljön, amennyit fel is tud nevelni! Mert bármi történhet. :(
Az államtól semmi nem jár, adható!
Nagyon sokan terveztek több gyereket, mint amennyi végül megszületett. Az embernek alaposan meg kell gondolnia mire is vállalkozik - mégpedig hosszútávon.
Szóval szerintem a családok maguknak szülnek elsősorban. Mindenki a maga kontójára tegye és ne a máséra...
Magyarország egyáltalán nem családbarát. Semmilyen téren :(((
Pedig jó eséllyel nem lesz. Maximum annyi, amiből esetleg futja 4 guriga WC papírra egy hónapban. :(
Pl. nekem azért van veszélyben a nem is olyan távoli nyugdíjam (bő három és fél év), mert te és a korosztályod nem dolgozik, mert nincs hol! Ugyanis a nyugdíjakat az aktív dolgozók járulékaiból fizetik. Ha nincsenek ilyenek, akkor miből fizetnének?
Aggódás helyett próbálj valamilyen öngondoskodást találni.
25 éves kora óta folyamatosan szül? Komolyan irigylem a bátorságát és a szervezőképességét, hogy öt viszonylag kicsi gyerekre egyformán figyelni tud.
Egyébként nem emiatt nem lesz nyugdíja. Az államtól szinte biztosan nem. Még akkor sem, ha tényleg mindent megtennének, és akarnák. Üres a kassza és mi e fenétől töltődne?
Jobban jár, ha - feltéve ha van még energiája - kitalál magának valamit, amit önállóan is tud végezni.
Őszintén szólva én sem vennék fel senkit öt kisgyerekkel állandó munkára.
Na, akkor GONDOLKODJUNK.
Az, hogy családi pótlékot, gyest, gyedet, tgyást és aki gyetet, az még azt is kap az államtól s mindezt 8 évig tartó nyugdíjszerző időként tartják maximum számon, az a gyerekvállalás, a jövendő adózók ELISMERÉSE az állam által.
Persze, mindig lehet sírni, hogy kevés, de sokkal több, mint amit megengedhet magának egy gazdag ország is, nemhogy a miénk, mégis van.
ÖRÜLNI kell neki, nem sírni, hogy kevés.
3 gyerekem van, úgyhogy ne oltogass.
A fizetésemet pedig a MUNKÁMÉRT kapom.
A gyerekvállalásért pedig gyest, gyetet, csp-t, tgyást, járulékkedvezményeket a munkába visszatéréskor, maximum 8 év nyugdíjszámítási időt, valamint védettséget kapunk. Ezen kívül mi kellene még?!
Az pedig minden gondolkodó ember számára nyilvánvaló, hogy a juttatások egy tollvonással megszüntethetők, így nem szabad azokra blazírozni.
Hű, de szörnyű.
Szép gesztus a néptől hogy még mindig tűr!Az állam amit a jobb kezével ad,a ballal a dupláját
lopja ki a zsebekből.Soha nem látott népnyúzás folyik... :((
Ez értelmezhetetlen, amit írsz.
Azok a művészek, akik az előző rendszerben dolgoztak, azért nem kapnak normális nyugdíjat, mert a rendszerváltáskor ELTŰNTEK az állami nyilvántartások, az irodák megszűnésével és átszervezésével.
'89 előtt nem úgy működött, ahogy te azt elképzeled.
További ajánlott fórumok:
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Gyerekszáj - gyermekeink aranyköpései
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Létezik, hogy valakinek a nyugdíját azért emelik meg, mert gyermeket fogad és nevel?