A Te 3-4 évesed tud egyedül játszani? (beszélgetés)
Nekünk pont az a "betegségünk", hogy csak egyedül tud hosszan, nyugodtan játszani. A diagnózis, hogy szélsőségesen introvertált tipus.
Ha külső hatás éri, akár öröm, akár bántás, akár zavarás, kezelhetetlenné válik, nem tud uralkodni az indulatain...
Így van elég gondunk az oviban, de itthon a tesóival is..
Járunk pszichológushoz, de igazából az fog segíteni, ha nő, és megtanul magán uralkodni, és még jobban ki tudja majd fejezni az érzéseit...
Viszont, ha nagy ritkán valakit megszeret, azzal szívesen játszik, és nagyon bájos, kedves vele...
Sziasztok
Az én kisfiam 3.5 éves és nagyon jól eljátszik egyedül ha olyan napja van!ha meg nem olyan, akkor nagyon tud unatkozni és nyúzni, hogy játsszak vele!
Nálunk van egy szabály:a játékokat nem hozhatja ki a szobájából.Persze ha egy két darabot kihoz nincs háború, de a szobájában van a játék helye, ott meg valamiért imád lenni, tehát elfoglalja magát!
Nekem az a problémám, hogy én nem tudok vele játszani!Ha leülök vele játszani azon kapom magam, hogy csak figyelem őt és nem is játszom!
Hetente egyszer szoktuk vinni!
1 órát foglalkoznak vele!
Az oviban most csinálnak felmérőket és az övé mindig hibátlan és kérdések nélkül megcsinálja! De ez csak egy példa arra, hogy miben nyilvánul meg a foglalkozás!
Hányszor viszitek egy héten?
Most még biztos nem tudnám megoldani, hogy ilyen sokat utaztassam, mert mellette van egy kicsi lányom, aki négy hónapos, de azért érdekel a dolog.
Ez abszolút gyerekfüggő!
Ha jól belegondolok, a legnagyobb lányom nagyon ritkán játszott el egyedül. És ha játszott, akkor is max 5 percig kötötte le egyvalami, és már kezdett valami másba.
(most 10éves, és bizony sokszor látványosan unatkozik)
Majd ha oviba kerül, akkor van esély változásra! Persze gyökeresen nem fog megváltozni, de javulhat a helyzet.
nálunk decemberben volt 3 éves, és mikor hogy van kedve.
Ha megy egy mese amit szeret eljátszik mellett, de van amikor vele együtt kell nézni és játszani.
Ezek szerint ez (is) gyerekfüggő? Most aggódjak, vagy ne? Lehet ezt egyáltalán fejleszteni?
Jó kérdéseim vannak mi?
Az én 4 évesem kb egy éve akár fél napot is eljátszik egyedül...mindenféle szerepjátékot, általában az összes plüssfigura óvodás, esznek, isznak, játszanak és alszanak :-)
Persze van amikor meg igényli, hogy vele játszunk.
További ajánlott fórumok:
- Anyósom meghalt, apósomnak van új kapcsolata, a férjem meg nem akar "családosdit" játszani. Megoldás?
- Mit tennél, ha megharapná a gyerekedet egy másik gyerek, mert a te gyereked nem akart vele játszani?
- 3 éves kisfiú lányos játékokkal szeret játszani
- Hogyan tanítsam meg a 16 hónapos kisfiamat egyedül játszani? Segítsetek!
- 4 hónapos kisfiam hamar megunja a játékait. Egyedül sem szeret játszani. Mivel kössem le a figyelmét?
- A gyerekem nem tud (?..-vagy inkább nem akar?...)egyedül játszani.7 éves. Hasonló tapasztalatok?