4 hónapos kisfiam hamar megunja a játékait. Egyedül sem szeret játszani. Mivel kössem le a figyelmét? (tudásbázis kérdés)
csaktán, hát azóta már 2 éves:)
remélem már játszik egymagában is...
És amikor unatkozik, mit csinál? Sír egyfolytában?
És hol van egyedül, bent a szobájában, senki se néz rá? Mert azzal is jól elvan egy ilyen kisbaba, ha a járókájából lát téged és közben "beszélgettek".
Átfordult már egyébként?
4 hónaposan????
Mégis mennyi ideig kellene játszania? Pláne egyedül...???
Egy kiscsoportos gyereknek is 20 percig tart a figyelme.
ez a kérdés komoly?de hisz még csak négy hónapos!majd meglátod,hogy idővel mennyivel többet játszik!gondolj bele,még azt sem tudja mi a funkciója egy-egy játéknak,akkor hogyan tudna vele játszani? arról nem is beszélve,hogy a látása sem 100%-os még.Érjék inkább benyomások, mint zene, erős kontúrral körülhatárolt geometriai testek (én ezeket akasztottam az ágy föle).Arról ne is álmodj (így utólag),hogy egy éves kora előtt hosszabb ideig ellesz egyedül -és az is nagy szó,ha akkor. az enyém most,ha jóllakott,nem fáradt (ami nagyon ritka,mert annyi benyomás éri) fél-fél órát játszik egyedül egy nap.többiben mással boldogan,vagy még ahhoz sincs kedve.Sok sikert!
látom,már régi a kérdés,de leírtam,hátha másnak fontos.
Nekünk ilyen idős korban a bébitornázó nagyon bevált. Egy egyszerű műanyag állvány amire mindenfélét fellógattam neki, gyakran cserélgettem. Másik ötlet, a játékait szortírozni. A hét minden napjára egy-egy kis dobozt rendszeresíteni, szétosztani bele a játékait és minden nap csak az aznapi játékokat odaadni neki. 1 hét után újra örömmel fedezi fel a rég elfeledett játékokat. A piciknél nagyon igaz még hogy a kevesebb játék több. Azokat a játékokat amiket már határozottan un tegyük el egy időre, hogy később ujra örömmel felfedezhesse.
Nekem 2 fiam van, 3 és 1 évesek. A nagy már néha elmaszatol egyedül, de csak körülöttem, pedig egyébként nagyon önálló, jól feltalálja magát. A kicsi viszont igazi kis matrica, le sem lehet vakarni rólam.
Vannak az átlagnál mozgékonyabb, kiváncsiabb természetű, társaságigénylő csemeték.
Az én kislányom 4 éves lesz és talán egy pár hónapja játszik el egyedül, leginkább szerepjátékokat, de ezt is úgy, hogy közben állandóan jön hozzám és beszél!Pl. a konyha, ahol főzök az óvoda és hozza az állatokat, babákat!
Nagyon értelmes, gazdag szókincsű és fantáziadús gyerkőc! Az aki sokat foglalkozik gyermekével később többszörösen megtérül!
én a mai napig nem hagyhatom "egyedül".. báttyus és apa se jó neki.. mosogatni se enged el, pedig lát közben. magyarul, ha fent van a lelkem, meg vagyok lőve :)
9 hónapos.
mi se tudtuk mivel lekötni 4 hó-san.. mindent megunt, a csörgőt is.
mindig, olyan 2-3 naponta be kellett újitani neki valami játékot. holott még nincs olyan emlékezetük ha minden igaz.. :o
nem tudom. ami most menő, az egy pár zöld zokni, az ő kis-zoknija. azt cipelgeti hetek óta folyamatosan:)))
Szia!
Az en fiacskam 8 honapos, de meg mindig nem szeret egyedul jatszani. Ha dolgom van, akkor beteszem a kocsiba es tologatom magammal a lakasban, igy mindig lat engem, nezegeti, hogy mit csinalok. (Meg mondom is neki folyamatosan) Szoktam a jatakait is betenni melle a kocsiba, igy azokkal is eljatszogat, de ugy tunik, fontos neki, hogy maga korul tudhasson.
Szerintem csak ido kerdese.:)
További ajánlott fórumok:
- Ha nem helyes, fájdalmas dologra hívtátok fel a figyelmet, milyen reakciókat kaptatok?
- Nem szeretem az emberek figyelmét. Mitől van ez a dolog?
- Óvodás gyermekem figyelmetlen. Mit lehet ez ellen tenni?
- Felhívnád a figyelmét a munkáltatónak, ha egy olyan embert akarna felvenni aki nagyon zűrős?
- Hogyan tanítsam meg a 16 hónapos kisfiamat egyedül játszani? Segítsetek!
- Hogyan kell furulyázni? Kisfiam kapott egy furulyát a mama Jézuskájától, szeretnénk valami alapvető gyerekdalt eljátszani rajta.