A Szulejmán sorozat meddig tart még? (tudásbázis)
Anno, amikor a Seherezádé sorozat miatt kezdtem érdeklődni ilyen fórumon, már akkor a megszállottak a török TV-n Onur(Halit Ergenc)nézték törökül a kezdetektől. Volt a forumozók között olyan, aki abban az időben kint élt Törökországban, ő nagyon sokat segített nekik a fordításban, értelmezésben.
Már akkor tisztázódott, hogy a törököknél ki van hangsúlyozva, hogy nem követi hűen a történelmi eseményeket, show elemeket is tartalmaz. Nem értem, hogy a részek elején nálunk miért pont az ellenkezőjét hangsúlyozzák. És ezt az eligazítást részükről logikusnak is tartom, hiszen nagyon sok olyan országban is szándékoztak eladni, ami történelmi szempontból érintett volt. Nehogy bármi támadás érje őket, a filmpiac érdekében is ez volt a legjobb megoldás.
Én kezdettől ilyen aspektusból nézem, tehát nem izgat különösebben, hogy egyezik-e a történelmünkkel, vagy nem. Egy félig igaz mese, ami nem is nyerte el különösebben a tetszésemet
No igen, török szemmel írják az eseményeket, ami azért a mi szemünket szúrja. Szulejmán igen pozitívan van beállítva, mint aki a felvilágosodást, a reform törvényeket hozza az elfoglalt területekre. Mi magyarok tudjuk, hogy könnyet és halált hoztak.
És persze a hitelességre is jobban vigyázni kellene, ha már az elején írják, hogy valós történelmi személyekről szól.
Ez a negatívuma, a pozitívum, hogy aki nem olvas történelmi könyveket, legalább itt szerez egy kis ismeretet, sajnos néha félresiklott ismeretet is.
Én nézem, mert kíváncsi vagyok,hogy dolgozták fel ezt az időszakot és persze utána is nézek az adatoknak, mennyire hitelesek.
Nekem nem szimpatikus, mert mikor kiszámítottam, hogy Lajos királyunk 15 éves volt és egy erősen középkorú utálatos kinézetű színész alakítja, úgy felbuzdult bennem a magyar virtus, hogy minden féle csúnyákat mutogattam a szultánnak.
Jól felidegeltem magam, aztán rájöttem, hogy ezért
nem érdemes néznem és abba hagytam.
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Nagyszerű!!!!!!!És ha bepisilek??????:DDDDDDDDDDDD
vissza lehet nézni a rtl most-on
én nagyon szeretem a sorozatot, bár el nem tudom képzelni hogy tudják ennyire elnyújtani..
én nagyon szeretem :))
örülnék, ha egyszerre itthon is 2 részt adnának le
Van itt egy fórum: "Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról?"
Ott mindent megtudhatsz a filmről, sőt azt is, amit nem akartál megtudni...:)
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a Szulejmán c. török filmsorozatról
- Megvan valakinek az ANNA sorozat nemrég kiadott díszdobozos változata? Mennyi ideig tart egy rész?
- Mit tanított neked a Szulejmán című sorozat?
- Ki mennyire szereti a Szulejmán című sorozatot?
- Rafaela doktornő c. sorozat részek tartalmát hol tudom elolvasni?
- A Telekom csatorna kínálatából teljesen eltűnik a Filmbox és Sorozat+ vagy melyik csomag tartalmazza?