A sterilizált cumisüvegekben lévő párával-vízzel mit csináltok? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Én a fiamnál 2 éve hidegen sterileztem a cuclikat és üvegjeiket, a Chicconak van streilizáló folydékja, azt vettem meg. Nem olcsó de 3-4 hónapig elég volt, pedig naponta streilztem vele, és kb. 8-ö hónapos koráig. Volt egy új tiszta konyharuhám arra raktam lecsepegtetni, megszáradni. Nem volt semmi gondom se vele, se a baba inmurendszerével, a mai napig egy évben kb. 2-szer megfázik és kész. Annyi meg kell. Most is így szándékozom tenni a kistesónál, ha szükség lesz rá.
Köszi a válaszokat mindnekinek:)
Lehet hogy akkor már nekem sem kéne folyton sterilizálni? Sanya 3 hónapos múlt...
Szia! Én is sterilizálok (néha). Eleinten minden alkalommal, mostmár csak hetente 1-2-szer. Hagyom amíg kiszárad a párától, vagy egyszerűen benne hagyom és úgy öntöm bele a tápszert. Már én is csak elmosom jó forró vízzel és öblítem.
Ne aggódj, nem lesz semmi gond ha benne marad :)
Szia!
Bevallom, én még a kifőzéssel sem vacakoltam soha! Forró vízben elmosogattam, majd forró vízben elöblítettem a cumikat, és levegőn szárítottam.
Nem vagyok híve ennek a sok sterilizálásnak, kifőzésnek és egyebeknek... minden apró kis szmötyire érzékeny lesz a baba, hogy alakuljon ki az immunrendszere?
Kérdésedre kérdéssel válaszolva: Miért kéne bármit is csinálni vele? Majd elpárolog az is, de ha annyira zavar, szerintem itasd fel papírtörlővel!
További ajánlott fórumok:
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek?
- Hány hónapos korig kell sterilizálni a cumikat, cumisüvegeket stb?
- Chicco sterilizáló folyadékkal sterilizáltuk a cumisüvegeket, de nem mostuk le utána vízzel. Árthat ez a babának?
- Milyen gyakran sterilizálod a baba cumisüvegét, egyéb kellékeit? (Mennyi idős a babád?)