Chicco sterilizáló folyadékkal sterilizáltuk a cumisüvegeket, de nem mostuk le utána vízzel. Árthat ez a babának? (tudásbázis kérdés)
Szia!Én is a Chicco-t használtam,mindig le kell öblíteni,utána papírtörlőn lecsepegtetni a sterilizált dolgokat.A szoptatás végéig használtam..14hónapig,Nálunk nem okozott semmi problémát.További jó babázást Neked!
ui.:Azt amúgy nem értem,hogy van aki azt írja,a csapvíz sem steril...,de mosogatás után sem öblíted le az edényeket? :)
Bizonyos helyeken ahol nem tiszta a viz, hasznaljak az ilyesmit az ivoviz fertotlenitesere es utana meg is isszak. Sot, valamennyit a csapvizbe is tesznek mindenhol. Meg mindig kevesbe veszelyesebb mint a tifusz...
De igazad van, vegulis osszetetelre kb mint a hipo
Elvileg ha megfeleloen higitottad akkor nem lesz semmi baja es nem kell leobliteni. Mert a csapviz nem steril tehat nem er semmit sterilizaloval aztatni aztan meg ujbol "koszos vizzel" leobliteni.
Bar en is a mikros/gozolos/forralos sterilizalas hive vagyok, de azert en is kiprobaltam ezeket a folyadekokat. Nagyon fontos, hogy megfelelo legyen a higitas (es igen, enyhe hiposzaguk van), es nem leobliteni hanem utana megszaritani (kb mint pl a neogranormon).
Ha tul nagy a koncentracio az okozhat a babanal pl kicserepesedett szajat stb egyszoval irritalodhat. Szoval nem teszel vele jobbat ha tomenyebbre csinalod az oldatot de az is hiba ha leoblited mert nem lesz steril. Ha zavar a hiposzag, inkabb hasznalj mikros sterilizalot (kenyelmesebb mint a fozocskezes es olcsobb mint a gozolos sterilizalo)
brrrrrrrr
vegyszert hogyhogy nem öblítettetek el?????????
További ajánlott fórumok:
- Milyen cumisüveg sterilizálót vegyek?
- 30 évesen sterilizáltatni szeretném magam, de a párom nem akarja.sőt...
- Van-e köztetek olyan, aki művileg sterilizáltatta magát?
- Hány hónapos korig kell sterilizálni a cumikat, cumisüvegeket stb?
- A sterilizált cumisüvegekben lévő párával-vízzel mit csináltok?
- Milyen gyakran sterilizálod a baba cumisüvegét, egyéb kellékeit? (Mennyi idős a babád?)