A "régi" spatulás gyantát mivel lehet megszűrni? (tudásbázis)
Én is géppel, patronnal csináltam magamnak sok évig. Aztán meguntam, most már kozmetikushoz megyek.
Nagyon sok kozmetikus áttért a patronosra, azzal nincs annyi macera, nem kell szűrögetni, s minden vendégre új anyag, új lehúzócsík kerül.
Azt hiszem nem engem kérdeztél. Ha nem gáz leírom én hogy vagyok vele.
Saját magam gyantázom, a sok év alatt egész jól megtanultam. És már nem bonyolult.
Ha a gyantából megmelegítés után alaposan ki vannak szűrve a szőrök, (ld. 4. sz.) akkor nem lehet semmi baj. Különösen ha a szűrés után jól fel is van forralva.
Kipattogni a helytelen alkalmazástól, egyéni érzékenységtől is lehet.
1 fémszűrőt kineveztem a gyanta szűrésére. viszonylag a nagyobb luku, 2 mm kb...
2 edény kell. Ugyebár ahova szűröd. Én vissza szoktam önteni a nyeles kávékiöntőként működött valamikor edénybe..
Mert amibe átszűröm az a régi gyanta eredeti alutálcája, amibe még akkor árulták.
Nem pattogtam ki tőle. Csináltam házi gyantát, netről levadászott recept után. Nem jártam sikerrel. :(
Nem dobtam ki, hozzá öntöttem a valódi gyantához. Nem lett baja.
sűrű lyukú, fém, nyeles, konyhai szűrőn át!
Több évtizedig dolgoztam a régi gyantákkal, nem volt vele semmi probléma.
További ajánlott fórumok:
- Ha a meleg gyantától benőtt minden szőrszál, a cukorgyanta jobb megoldás?
- Hagyományos spatulás gyanta otthoni használatra
- Mi viszi le a kozmetikai gyantát, ha az pl. felrobbant a mikróban, vagy kiömlött?
- Szerintetek a terasz kövéről mivel illetve hogyan lehet feltakarítani a fenyő gyantát?
- Mivel tudom kiszedni a gyantát a farmerból?
- Mivel lehet a ruhából a gyantát (fának a gyantáját) eltávolítani, kiszedni?