A panelban már meleg van... (beszélgetős fórum)
Nyár van:D
Tégla és 28 fok, ha tartósabb a meleg, akkor lesz ez 33-34 fok is. Ventilátor meg ezerrel. Déli fekvésű lakás. Nappal redőnyök lent vannak ablakok zárva, este kinyitunk mindent reggelig, de sokan nem csökken a hőmérséklet.
Ja, szigetelt panelban laknak ismerőseim, szintén műa. ablakok, de dög meleg van ott is.
Nos, le sem merem írni, szigetelt panel, műanyag ablakok, 7. emelet, délkeleti fekvésű, fél kettőig süt ide a nap, déltől már csak az erkélyre.
Most még kellemes, 23-24 fok. Ha tartósan van kánikula akkor melegszik át. Télen is meleg, ki sem kell nyitnom a radiátor csapját csak a csövek fűtenek.
Egyébként van klíma és ventilátor a nagy kánikulába bekapcsolom és csak éjjel szellőztetek, egyébként a redőnyt lehúzom míg ide süt a nap.
Panel 26 fok?Kutya füle!
Családi ház,lapostető,jó kis fekete szurok rajta!Nappal 30 fok éjjel 33-34!!
Két éve épült kétlakásos társasház felső szintje, tetőtér félig.
Déli, Dél-Nyugati fekvés. Katasztrófa. Télen minimum 20-21 fok, ha süt a nap, Nyáron 27 alá nem megy, napsütés és tiszta ég esetén 35 - 40.
Sokszor jobb volt a panel...
sziasztok!
Nálunk 25 fok, új építésű társasház.
28 fölé nem nagyon szokott menni. de nálam télen fűtés nélkül se megy 19 alá.
engem nem zavar, sokat kell inni és kész.
csak nagyon hirtelen jött, semmi átmenet nélkül :((((
nálatok szokott még feljebb is menni?
Szia én is panelban lakom, de nálunk még nagyon jó a helyzet. Az ablakokon reluxa és árnyékoló, amikor eljövök becsukom, hogy ne jöjjön be a meleg.
Korán reggel szellőztetek. Észak-déli fekvésű a lakásunk.
További ajánlott fórumok:
- Áztatjuk az alsó szomszédot a panelban
- Cica a panelban?
- Kutyák/macskák panelban. Szerinted is állatkínzás?
- 3 éves gyermek mellé panelban kistestű kutya vagy macska legyen? Nem tudom, félek, hogy nehogy allergia jelentkezzen...szerintetek?
- 10 emeletes panelban az erkély beépíthető?
- Mivel fűthetek még panelban, ha nagyon fázom?