A nőgyógyászom mondta, hogy nagyon lazák a kötőszöveteim és tornáznom kéne.Milyen tornához kezdjek? (tudásbázis)
Olvastam ,hogy a hasadat szeretnéd tornáztatni.Én szülés után 17 hónappal kezdtem el tornázni Rubint Réka dvd-ékre.Akkor a hasam a szeméremcsontomig lógott,mára már teljesen eltűnt ,nagyon szépen visszahúzódott,bár még van hová fejlődni.
Van olyan tornája amin külön csak has van.Ezek 20-30 perces tornák.Nem muszáj végigcsinálni egyszerre mind a 20 percet,mindig egy kicsivel többet,ha kitartó az ember akkor tényleg csodát művelhetnek.
Asszem egy kicsit összekuszáltuk a dolgokat.
A gátizomzat tartja a húgyutak szerveit és zárja a húgyhólyagot. Ha ez meggyengül, akkor beszélünk inkontinenciáról (vizelet elcseppenése tüsszentéskor, nehéz tárgy emelésekor, stb.) Ennek több kiváltója lehet, pl. terhesség, szülés, örökletes is lehet, túlsúly, stb.
A kötőszövet pedig megnyúlik, és a szövetek közötti zsírsejtek kidudorodnak (úszógumi), de a narancsbőr is kötőszöveti gyengeség. Többnyire a terhesség során kialakult súlytöbblet, vagy a yo-yo effektus, vagy folyadékhiány miatt alakul ki.
Szóval a kettő nem ugyanaz, de mindkettőre van torna. A kérdés az, hogy melyikre melyik tornát kellene alkalmaznunk. ;P
A hasizomtorna erre nem való.
Vettem egy könyvet és nagyon hasznos.Tudom többféle is van, de kinek mi a szimpatikus.
Benita Cantieni: Cantienica
Medencefenék-tréning
Nőknek és férfiaknak.
A könyvből is jól megtanulható gyakorlatsor.
Azokat az izmokat erősíti, amikről nem is biztos, hogy tudunk...
lehet jót tett volna, ha folytatod.
Ha én megyek következővel esetlek,biztos fogom kérni a tornát.Ugyanott szültünk amúgy.
de ha emlékszel még hogy kell, lehet az is erősít+sima torna.
A golyókon én is gondolkodtam,de még nem szereztem be ahogy az intimtornás könyvet sem, pedig anyumnak is meg akarom mutatni, mert a laza kötöszövet miatt idősebb korban vizelet csepegés is lehet.
Én is tornáztam szegedi klinikán mivel csak 3 napot maradtam benn igy nem folytattam tovább.
A méhemet tapintotta.
értem.hát nekem is laza,kicsit maradt is poci.
Nem tornáztattak a szülés után?hozzánk mindig jött gyógytornász a klinikán,és pont a hasi részt tornáztatta!
Amúgy meg nem tudom a doki pontosan mit tapintott, mert van hogy megnyúlnak az izmok, de olyan is hogy kissé szétválnak középen(utóbbit műtéttel tudják helyre hozni).
A hüvely az izom, és nem kötőszövet.Arra az intimtorna jó
Vagy milyen testrészedre gondolt a nőgyógyász?
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Szegedi nőgyógyászok! Kit ajánlotok, kit nem, tapasztalatok?
- Szűnni nem akaró nőgyógyászati megbetegedések/kórosan bő folyás, gyulladások, stb./ Mit lehet tenni, mikor már semmi nem segít?
- Mi a véleményetek Dr. Panka Tibor nőgyógyászról? Pécsiek!