A-negatív anyának melyik heteken, milyen gyakran van ellenanyag-szűrés? (tudásbázis)
5. jozsi.38
2017. márc. 12. 18:41
már nem emlékszem pontosan, régen volt. Kétszer vettek vért, vagyis vizsgálta e szempontból minden terhességnél, ha jól emélkszem, akkor a 18.heti és a 32. heti vérvételnél, de sosem volt baj, és szülés után mindig kaptam antid-t mert én B rh negatív vagyok, a gyerekeim pedig mind pozitív rh-val jöttek világra
4. Cippora
2017. márc. 7. 15:06
Én B rh- vagyok,és nekem 6 éve minden egyes hónapban megnézték,pedig első terhesség és nem volt soha vetélésem és abortuszom.
3. pathfinder
2017. márc. 7. 09:45
Szia! nem emlékszem, hogy nekem többször lett volna, mint a húgomnak. Én Rh- vagyok, ő Rh+. Én szülés után kérdeztem rá, hogy Anti-D-t nem kapok-e, akkor mondták meg, hogy a gyerek is Rh-, így nem kell. De többször nem vizsgáltak emiatt.
2. josno
2017. márc. 7. 08:24
Szia! Ugyanaz, mint másnál. A három trimeszteri vérvételnél nézik a vércsoportot és ennyi. Megállapítják hogy negatív vagy. Ha egyéb ellenanyag van, tovább küldenek (nekem első terhességnél volt, másodiknál nem). Az is egy plusz kör vérvétel, nem több.
1. Agines
2017. márc. 6. 06:25
Sziasztok! A-negatív anyának melyik heteken, milyen gyakran van ellenanyag-szűrés?
További ajánlott fórumok:
- Voltam ellenanyag szűrésen és pozitív lett az eredmény, pedig A RH+ az én vérem és a páromé is. Járt már valaki hasonlóképpen?
- RH negativos kismamáknál ha ellenanyag termelődik a szervezetben mi történhet?Volt már vkinek, mik a tapasztalatok és teendők ez esetben?
- Rh negatív vagyok, második terhességemnél termelődik ellenanyag. Volt már valaki így?
- Covid ellenanyag mértéke oltás nélkül
- Szülés után ellenanyag lett a véremben.Hogyan lehetséges?
- Terhesség 24.hetében pozitív ellenanyag