A méhlepény kb két cm-re van a méhszájtól - Volt már valakinek ilyen tapasztalata? (beszélgetés)
Sziasztok!
Amikor a második babámat vártam, akkor nekem is kb.2 cm-re volt a lepény megtapadva a méhszájtól!
Császárral született meg a lányom, a 40. hetet kezdtem meg, amikor vérzés jelentkezett,és egyből a mütő.
Tergességem alatt kétszer kerültem be a kórházba, vérzéssel, visszatartót kaptam, hogy ne szülessen meg előbb a lányom.
Szerencsére minden rendben volt, és tényleg jól alakult minden, de nagyon észnél kellett lenni.
Az én esetemben a 22. héttől végig ágyban kellett lennem, csak a dokhoz mentem, néha azt hittem, hogy hülyét kapok, de tudtam, ha nem figyelek oda, az akár végzetes is lehet.
Van akinek semmi gondja, hogy a méhszájhoz közel tapadt meg a lepény, de van aki még egy zsepiért sem tud lehajolni, mert rögtön bevérzik.
Szerintem ebben az esetben jobb odafigyelni, de görcsölni sem szabad.
Ne izgulj! Ez nem végleges. A kislányomnál a 18 hetes Uh-n még takarta a méhlepény a méhszájat. Aztán csináltak biztonsági ellenőrzést 24 hetesen és a méhszáj már szabad volt. Ahogy nőtt a méhem feljebb húzódott a lepény.
Arra azért vigyázz, hogy ne ugrálj, fuss, ilyesmi. És ha valamit fel kell emelned guggolásból a lábaid erejével állj fel.
Szia!
Nekem is hasonló problémám volt, mondjuk nem lógott rá a méhlepény a méhszájra, de a mellső falon és mélyen volt szintén a 18. héten. Az orvosom csak annyit mondott, hogy ahogy nő a pocak fentebb mehet és, hogy ne erőltessem meg magam, ne cipekedjek (szerencsére már nem kellett dolgoznom), óvatosan éljünk házaséletet, ettől független bármikor előfordulhat vérzés, akkor azonnal irány a kórház. Végül egyáltalán semmi probléma nem volt belőle, nem véreztem, nem is kellett gyógyszert szednem. A 24. héten még mindig mélyen volt, de a 30.-ra ahogy egyre nagyobb lett a hasam fentebb ment. Most itt szuszog a teljesen egészséges 5 hónapos kisfiam. Nálam is túlhordás miatt indították a szülést, majd végül császárral szültem de téraránytalanság miatt, nem illeszkedett be a baba feje. Úgy tudom ennek semmi köze a méhlepény elhelyezkedéséhez. Ne félj, tényleg gyakran előfordul ilyen , vigyázz magatokra, nem lesz semmi baj!
sziasztok...
én most jöttem a dokitól és nekem is azt mondták,hogy a lepény rálóg a méhre...a legkisseb vérzés esetén is be kell feküdnöm a kórházba,aztán vagy meg marad vagy nem...azt is megtudtam,hogy kislányom lessz...a 18.héten vagyunk...nagyon fájna ha elvesziteném...nagyon várjuk már az érkezését...nekem is van egy lányom,ő már 7 éves,vele nem volt semmijen probléma...csak a végén nem akart kibújni és ezért megcsászároztak...a védőnő biztat és azt mondja fel a fejel,ez nem lyan ritka probléma,sokszor előfordúl...ne idegeskedjek,mert az csak árthat...nem idegeskedem,csak nagyon félek,elég sokszor érzem keményedni a hasam és ez sem jó,kaptam Diaphyllint,remélem segiteni fog,ez állitólag a sima izmot segít ellazitani....
Ahogy az madicken is írta, az is egy ok, ha a méhlepény rálóg a méhszájra. Elméletileg nálad ez még feljebb megy, úgyhogy meg van az esély, hogy simán szülj. Nálam a mióma okozhatott volna problémát, mert a terhesség alatt arra is van esély, hogy a méh növekedésével együtt a mióma is növekedjen. Szerencsémre nem nőtt, így nem okozott gondot.
Nálam végül nem volt megfelelő a tágulás, 3 ujjnyinál megálltunk. Az oxitocin infúzió bekötése után sem történt változás, a fájások nem erősödtek, nem sűrűsödtek, végül a baba szívhangja leesett 50-re, így az azonnali műtét mellett döntöttek az orvosok.
Még véletlenül sem akarlak a császárra "rábeszélni", de szerintem készülj fel (agyban!) erre a lehetőségre is, akkor talán könnyebben el tudod fogadni, ha tényleg szükség lesz rá. Persze azért drukkolok, hogy most is simán menjen minden, amire a jelenlegi állás szerint minden eshetőséged megvan!:)
sziasztok,
nekem is málye tapadó lepényem volt, (2 hónapja a Szt.jános khban szültem) és a 4D-n azt mondták, eléri a méhszájat a lepény.. 2 nappal később a doki megnézte, azt mndta, minimum 2 cm választja el, mire szültem, már 3 cm volt a távolság. Simán ment a szülés, és a lepény is tökéletesen vált le, szóval nyugi! :)
Milyen okból császároznak?
Gondolom a nem megfelelő elhelyezkedés,
a baba álapota és még.
Amit előre lehet tudni?AZért lehet az is egy ok,hogy a méhlepény nem jó helyen van?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni az elől fekvő méhlepény kockázatáról a terhesség folyamán?
- Mélyen tapadó méhlepény
- 32 hetesen II. fokban érett méhlepény
- Nagyobb vesék magzatnál és II.fokban érett méhlepény!
- A bal oldalon tapadó méhlepényem fedi a méhszájat. Milyen következményekkel járhat? Van-e valakinek tapasztalata ezen a téren?
- Volt valakinek kicsit mélyebben tapadó méhlepénye a terhesség elején?