A magzati anatómia a fekvés miatt nem ítélhető meg egyértelműen. Volt már valakinek ilyen írva az ultrahang leletre? Mit jelent ez? (tudásbázis)
Szia! Nekünk volt ilyen, és két hét múlva megismételték a vizsgálatot. Nem feküdt, illetve mozdult úgy a baba, hogy mindent lássanak. Mivel kötelező szűrésről volt szó, nem hagyhatták hiányosan a leletet. A két hetet pedig azért várták ki, mert pici volt lány, UH méret alapján nem volt annyi idős, amennyinek számoltuk.
Nálatok szerintem a papilláris izom miatt javasolják a genetikai vizsgálatot. Mindenképpen menjetek el, ott megnézik azt is, amit korábban a baba fekvése miatt nem láttak.
Ezt találtam róla:
A magzati bőr tarkó részén, folyadék gyűlik fel. Amennyiben genetikai rendellenesség áll fenn, akkor az a folyadék jóval több, mint kellene, és ödémás jellegű.
A magzati tarkóredő (nyaki redő) mérés a terhesség első trimeszterében történik ultrahang vizsgálattal, a 11-13. hét között. Az ultrahang leleten NT jelzéssel látható a vizsgálat eredménye. Ez az érték 3 mm-ig számít normálisnak, de az eredmény értékét több dolog befolyásolhatja, mint pl. a magzat kora (mivel minél idősebb a magzat, annál vastagabb, hiszen együtt nő vele), valamint a magzat fejtartása is befolyásolhatja. A terhesség második trimeszterében a nyaki redő megvastagodás értéke 5 mm felett számít kórosnak.
Nyakiredőt úgy tudom a 12.héten néznek.
Senki nem találkozott még ilyen kifejezéssel?
Erről az jut az eszembe, amikor barátnőm ment UH-ra. 40 felé járt, mindenre felkészült, mert ugye volt olyan hülye, aki riogatta rendesen.
Felfeküdt, kence, húzogatás, nézelődés, orvosi hümmögés, majd megszólalt:
- Nincs meg a feje!
Szegény barátnőm elájult. Szó szerint!
Mikor fellocsolták, az orvos nem győzött bocsánatot kérni, hogy hülyén fejezte ki magát, ott van az, csak nem látta, mert úgy feküdt a pici.
Barátnőm akkora sallert adott neki, hogy ihajj!
- Ez látszani fog!
Bal kamrában papilláris izom látható.genetikai tanácsadás javasolt.A magzati anatómia a fekvés miatt nem ítélhető meg egyértelműen.
ennyi van a leleten.A papirállis izomról már 3 hete tudunk.De az az utolsó mondat nem hagy nyugodni.
A magzati anatómia a fekvés miatt nem ítélhető meg egyértelműen.
Ez van a 18.heti uh-os leletemen.
Volt már valakinek ilyen írva?