A logopédushoz járó gyermek, járhat iskolába? (tudásbázis)
:)
Félrement
Én azt kérdezném meg,hogy egy olyan gyerek,aki logopédusra szorul,de nem viszik,miért engedik iskolába?Köztudott az érthető beszéd a helyes írás alapja..
Egyébként járhat iskolába aki logopédushoz jár:(
hova mennek ebben a hónapban vizsgálatra?
Szakértői Bizottság elé? Mert az ő feladatuk az óvoda kijelölése fogyatékosság vagy más egyéb sajátos helyzet esetén
A Te lányoddal kapcsolatban mondom:
az óvodákban dolgoznak a logopédusok. Sehol az országban nincs olyan, hogy a logopédiára szoruló gyerek nem járhat, SŐT! Éppen hogy az óvodában fogja megkapni a logopédiai fejlesztését!
őszinte leszek, én továbbra sem értem...viszont határozottan érdekel a történet
Szóval a testvéred gyereke sajátos nevelési igényű (SNI) ?
Eddig milyen ellátásban részesült és hol?
Mi a diagnózisa?
Lehet, hogy beíratásnál nem szólt a speciális igényekről? Lehet, hogy ez az óvoda nem tudja fogadni ezt a kisgyereket, mert nincs benne az alapító okiratában, hogy ezt a fajta fogyatékosságot/elmaradást elláthatja.
Nem utasíthatják el az oviból, ez valami nagyon ócska kifogás lehet. Az én lányom úgy kezdte az ovit három évvel ezelőtt, hogy alapból fejlesztést kértem rá, vittem a papírt és SNI minősítéssel ment fel, mert nem tudott beszélni.
Mondjuk ez egy szuper jó ovi itt vidéken, az egyik legjobb, ahova nem körzetileg tartoznánk, oda fel sem vették volna, hanem beküldték volna a logopédiás oviba kapásból.
Szóval nem értem a történetet, fejtsd ki kicsit részletesebben légyszíves
Ma lett volna az első napja az oviban?
Vitt "egészséges, közösségbe mehet" igazolást?
Nehezen érthető, amit írtál. Viszont érdekel a sztori.
Valamit nagyon félreértettetek!
Nem a logopédia miatt nem járhat óvodába!
Valószínűleg sajátos nevelési igényű és nem ez az óvoda van neki kijelölve.
De ha több információt adnál, jobban tudnék segíteni.
Mindenképp.
Mivel indokolták? Hogy érted, hogy ma már? Eddig járt?
Mikor én ovis voltam, volt olyan csoporttársam, aki szintén logopédushoz járt, az ovin belül lehetett ráadásul ilyen lehetőséget igénybe venni.
Semmi köze egyiknek a másikhoz.
További ajánlott fórumok:
- Mikor mehet iskolába a gyermekem?
- Lehet-e magántanuló a gyermekem általános iskolában? Mik a feltételek ehhez?
- Középiskolába nem nyert felvételt a gyermekem
- Te milyen innivalót teszel a gyermekednek egész napra az iskolába?
- Győrben keresek gyermekpszichológust, logopédust. Esetleg magánrendelés is érdekel. Tud valaki ajánlani?
- Tud valaki lelkiismeretes gyermek logopédust Komáromban?