Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » A legegyszerűbb sajtos rúd recept

A legegyszerűbb sajtos rúd recept

Elkészítési idő 40 perc

A legegyszerűbb sajtos rúd hozzávalói:
40 dkg liszt
2 csapott kk só
25 dkg sajt (ebből 10 dkg a tésztába)
30 dkg vaj/margarin
4 csapott ek tejföl
1 kisebb tojás a lekenéshez


A legegyszerűbb sajtos rúd

A legegyszerűbb sajtos rúd elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük. Két egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sajtból 10 dkg-ot lereszelve, ezt összekeverjük. A vajat/margarint elmorzsoljuk benne, majd belekanalazzuk a tejfölt. Jól összedolgozzuk, és két részre osztjuk a könnyebb kezelhetőség miatt. Az egyik bucit lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük egy egész, kissé felvert tojással. A maradék sajt felét ráreszeljük, tenyérrel kicsit rányomjuk, majd egy éles késsel vagy derelye metszővel kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk. 180 fokon, hőlégkeveréssel kb. 20 perc alatt megsütjük. Ez az adag két gáztepsire elegendő.

Én nem mindig teszem bele a 30 deka margarint, hanem csak a 25 dkg-os kockamargarint, egy picit több tejföllel tökéletes, így nem kell megbontani újabb kockát öt dkg miatt. A margarint egy picit beteszem a mikróba, hogy elég puha legyen.
Gyorsan kész, nem kell pihentetni, nem kell bele se sütőpor, sem élesztő, és nagyon finom!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A legegyszerűbb sajtos rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook