A körömvirág (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: A körömvirág
Tájékoztatásul:
A körömvirágnak a szirmaiből készül a kenőcs.
Házilag sima sertészsírral, egyéb adalékok nélkül.
A bolti kenőcsökben nyilván más anyagok vannak, és nem is tartalmaznak annyi hatóanyagot. Adalékokat viszont igen, érdemes megnézni a címkét vásárlás előtt, és a legegyszerűbbet megvenni.
Az intim területek külső kezelésrése is hatékony, épp tegnap tapasztaltam, strandoltunk, és estére már éreztem hogy ég, csíp...jön a gombafertőzés. Bekenegettem azzal igazi illatmentes, jó zsíros körömvirágkrémmel. Reggelre teljesen elmúlt!
Többet ér mint bármilyen gombaölő krém!
Aranyerre is kituno gyogyszer,termeszetesen krem formaban elkeszitve.
A borelszinezodest is hatasosan lehet kezelni vele.
Én is pont erre gondoltam!Annyi szir-szarral próbálják szebbé,kenhetőbbé,illatosabbá tenni,nem is sorolom....
Tele vagyok vele egyébként!Amikor fejlődik olyan mint a fiatal saláta,mellesleg a levelét meg is lehet enni,salátában!Aztán pedig csodaszép élénk narancs virágai lesznek!
Amik szintén ehetőek is,de valóban a krémje ami az igazi !
A körömvirág krémet mi is használjuk odahaza.Nagymama receptje szerint készitem el,
-200 gram sertés zsirba
-20-30drb virágot
alacsony lángon megpárolni
nemszabad hogy a zsir felforrósodjon ,
üvegcsében hűtőbe tartani.
Nálunk nagyon sok mindenen segített már.Kislányom pelenka kiütése csak ettől múlt el.Elötte már sok féle kence-ficét felirt a dr néni.
A darázs csipés nem dagad tőle fel,ha rögtön csipés után bekened.Ha a füled begyullad(fülbevalótól),akkor lehúzza a gyulladást.És még nagyon sok mindenre jó:)
Ugrás a teljes írásra: A körömvirág
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Pelenkakiütésre mi jót tudnátok ajánlani? A neogranormon, bephanten, körömvirág babakrém, boraxos( Patikai) és a sudocremen kívül.
- A körömvirág olaj + testápoló (kőolajtól mentes!) van olyan hatásos hegre, mint a sima körömvirág krém?
- Heg utókezelés, Contractubex gél vagy Körömvirág kenőcs?
- Ha házilag készítek körömvirág krémet, az egész fejet használjam vagy csak a szirmait?
- A körömvirág halványítja az anyajegyeket?
- Melyik fajta körömvirág krém a legjobb/hatékonyabb?