A két szobát egy ajtó választja el, minden áthallatszik, folyton felébredek (beszélgetés)
Laktam én is koleszban, nyolcan voltunk egy szobában, szóval mesélhetnék. Albérletben is laktam, úgy is, hogy házat béreltünk, több srác is volt. Azok aztán hangosak voltak.
Először is abba kell hagyni azt, hogy felhúzod magad a zajokon. Ha sikerülne valamennyire figyelmen kívül hagynod, akkor nem tűnnének ennyire hangosnak. Tehát első körben magadon dolgozz kicsit.
Másodszor pedig kommunikálj azzal, aki zavar. Normálisan el lehet mondani, mit szeretnél. Legyen kicsit halkabb éjjel, stb.
Harmadszor az alábbiakból valósíts meg valamit, amit itt javasoltak és meg is tudsz. Pl. valamit tenni az ajtónyílásba, az nem atomfizika, építeni-bontani sem kell.
Én a legfontosabbnak mégis az 1. számú dolgot tartom: önmagadon is kell változtatnod.
lehet hogy ha mondaná neki,
légyszives halkabban közlekedj,éjszaka,akkor halkabban közlekedne,de ugye könnyebb puffogni,
a fényt meg egy függöny is megoldaná,
ennyi
De kicseszett viccesek vagytok ..
:D
:-)))
Univerzális :-)
Igen, nem akartam túl keveset írni.
Szerintem nem nehéz vágni, már csináltam és nem lett rossz:D
1 tábla kb. 5000 Ft"
Sokkal olcsóbb, 500-800Ft/m2 és egy tábla jellemzően 2.4m2
Nem olyan egyszerű szépen megcsinálni egy hozzá nem értőnek
Én a lakótársra hatnék "nyomatékosan" :)
Ha kétszárnyas az ajtó, akkor nem muszáj egy darabban, két kisebbet/keskenyebbet még könnyebb is kezelni (mert hát időnként azé' csak-csak takarítás vagyon :-)
A szivacstábla tényleg jobb, a hungarocell elég sérülékeny - bár a súlyát tekintve jóval könnyebb, az kétségtelen.
Nagyon jó ötleteket kaptál! Legolcsóbb és legegyszerűbb a sötétítő függöny (legalább a fény ellen) és alá az ajtó méretére szabott vastag habszivacs. (Mondjuk a függönytartót is fel kell szerelni :-)))
A hungarocell is jó megoldás, de ha nincs valami textilhuzat vagy valamilyen bevonat rajta, akkor peregnek belőle a kis golyócskák (saját tapasztalat). Egy idő után mi is szivacsra cseréltük.
Ja esetleg egy jó vastag függöny is jó lehet, ami alá be lehet tenni bármit, ami még inkább tompítja a zajokat.
Akár amit írtam: vastag hungarocell táblát (létezik 10 cm feletti is), ami mérete az ajtótok és az ajtó közötti távolság, utána felrakni egy vastag függönyt, hogy el legyen takarva. Ehhez még szerszám sem kell nagyon, mert a hungarocellt kicsit nagyobbra szabva be lehet feszíteni.
Azért az ajtó "befalazása" nem olyan nagy költség.
1 tábla gipszkarton, amit méretre kell várni és mindkét oldalra rátenni, odarögzíteni és lehet tapétázni és festeni. És ezt bármikor ki lehet bontani és ott van megint az ajtó. Mi így oldottuk meg a feleslegesnek vélt ajtót, aztán amikor újragondoltuk a lakást kinyitottuk újra.
A gipszkarton 1 tábla kb. 5000 Ft, elvágni sem nagy kaland, lehet alátenni hungarocellt arra az oldalra, ahol a mélyedés van. Esetleg egy szekrényt is lehet az ajtó elé tolni.
Kérd meg a kínai családot, hogy náluk lakhass. Lakhatásért cserébe tanítod a lányt angolra, az anyja tanít téged kínaira, szép körforgás:)
Ott talán nem fog magassarkúban flangálni senki:)
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Rosszul alszom, többször is felébredek éjszaka. Mitől lehet?
- Gyakori éjszakai felébredés 15 hónaposnál. Milyen bevált praktikák léteznek?
- Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok?
- Oviba, miért a szülő választja ki a gyerkőcnek a jelet? Miért nem bízzák rájuk?:)))
- Egy nő mi okból választja a kisfiút a férfi helyett?