Oviba, miért a szülő választja ki a gyerkőcnek a jelet? Miért nem bízzák rájuk?:))) (tudásbázis kérdés)
Nálunk a fiam az egyetlen új a csoportban. Mindenkinek megvan már egy éve a jele. Ő kapta a sünit. Vonatot szeretett volna. Már foglslt.
Elmagyaráztuk, hogy azért süni a jele, mert egyszer Apával megmentett egy sünit, és ezért a sünik nagyon hálásak neki. Megnéztünk a neten pár aranyos süni rajzot. Most már tetszik neki is.
Akit oviban Mercedes emblémával szeretnének megkülönböztetni, annak sok fogalma lesz az emberségről :P
Lehet, hogy nem is kellene kinevetnünk ezeket a szülőket, biztos csak gyerekkori trauma, amit nem tudtak feldolgozni. Mert mi van, ha gyerekkorukban nekik még egy Lada sem jutott, csak egy bicikli, azt sem választhatták, hanem rájuk erőltették. Ez pl. bennem is mély nyomot hagyott volna :D
Ezt nagyon pontosan megfogalmaztad!:-) Tényleg így van.
Én is tudok mit mesélni a szülőiről! Anyukák között olyan harc volt a jelekért,hogy csak csöndben lestem... Mert mindenki kocsit akart a fiának,meg kié legyen a sárga,kié a kék,stb...
Ja és persze az extra igények:" Mercedes jel nem lehet? " Röhej volt az egész. Nekünk megfelel az alma.
Sziasztok.
Nálunk a mostmár iskolás iskolás lányom maga választotta ki,és a fiam,aki most megy középsőbe szintén.
Az óvonénik kihozták a jeleket,és a gyerkőceim megnézték,és választottak.
Ezzel teljesen egyet értek!:-)
Annak idején nekem is az óvónők adták.(Piros paprika volt - amit nem igazán szerettem,de nem volt mit tenni.)
A lányommal együtt választottuk ki.Igaz nem volt sok lehetőség,de ő nagyon örült a kis hóvirágnak.
A fiam a dominót kapta,a "jobbak"( viszonyítás kérdése) már itt is gazdára leltek.
A szülők vérre mentek 1-1 jobb jel "reményében"..
mint az oviban :)
Képzeld el: 27 gyerek, 27 jel. Mit választanak legtöbben? Ugyanazt.
Ergó:27 sírós gyerek, 3 megőszült óvónő, és csak ezután jönnek a szülők.
27*2 megvadult szülő, mert a kicsi gyerek sír, mert megbántották, mert stb. És persze, a szomszéd fűje a zöldebb.
Hát, szerintem ezért.
De talán kérdezd meg az óvónőket. :)
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Számít, hogy a gyerkőcnek mi az 'ovijele' v. oly' mindegy?
- Hogyan választjátok ki a megfelelő iskolát és tanító nénit? Milyen kritériumok alapján választotok?
- Egy hat éves gyerkőcnek már 'kell' tudnia cipőfűzőt kötnie?
- Ti hány foktól csillapítotok lázat gyerkőcnek? És milyen módon?
- A két szobát egy ajtó választja el, minden áthallatszik, folyton felébredek