A keresztelőre csak a családot szokás meghívni? (tudásbázis)
Mi nagy keresztelőt csináltunk. 100 fős volt. Zenekar stb....
Én azt mondom soha többet!
Pedig a kissebik fiamat is kéne csinálni!
család, barát
olyan rokonokat nyilván nem akiket egyszer láttok egy évben
Nálunk itt volt a szűk család, ami nem is olyan szűk: szüleim, testvérem, párom anyukája, testvére a férjével és 3 gyerekkel, illetve a két nagymamám. Rajtuk kívül hívtunk 3 baráti házaspárt és egy kedves barátnőmet.
Mi úgy oldottuk meg, hogy magára a szertartásra mindenki eljött, ez délelőtt volt, ebédre a családot hívtuk, vacsorára pedig a barátokat, egy bográcsozásra.
A testvérem speciel megkért, hogy ne menjünk a gyermekük keresztelőjére, mert úgysem engem választottak keresztanyának.
Csak nem tudom, miért csodálkoznak, ha ezek után én is igyekszem kihagyni őket a szűk családi rendezvényekből....
Nálnuk az elsőnéli s csak a szűk család volt ott. Nem érdeklet,hogy ki sértődik meg. Ő 4 hónapos volt. most a kcsi is lassan 4 hónapos leszé s anyós azzal van elfolglalva mikor lesz a keresztelő. Mintha neki kéne szervezni.
Az elsőnél sem segített. Nem is kapott tőlük a gyerek keresztelőre semmit. Ja és most ott tartunk, hogy másfél éve se karácsony se húsvét se születésnapra nem kapott tőle ajándékot az unokája. Szép mi? De enni azt el tudna jönni.
Szóval én megint ha keresztelőt tartunk a keresztszülőket és nagyszülőket hívom meg. S ha jól lesznek a dédimamikat. Ennyit és csók!
miért te szokások alapján döntesz?
hívd meg családot barátokat, kettőt együtt, egyiket sem, akit akarsz.
nem mindegy mi a bevett?
További ajánlott fórumok:
- Létezik hogy a pap megtagadja a keresztelést?
- 5000 Ft-ból hogyan hoznád ki a keresztelőt 14 emberre?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Milyen ajándékot vegyen a keresztanya a keresztelőre? (kisfiúnak)
- Kiket illik meghívni egy keresztelőre?
- 7 hónapos fiúnak keresztelőre mit szokás adni?