A katolikus papok kinél gyónnak? (tudásbázis)
Emberek, de isten igéjének hirdetésére, szentségeik kiszolgáltatására, az emberek segítésére és vígasztálására áldozzák fel az életüket a maguk esendőségével együtt.
Ez miért érdekel téged annyira???
Minden papnak van saját gyóntatója...
Ez bizalmi elv alapján működhet igazán.
És bizony volt sok híres gyóntató pap...
Ma is van néhány: több hónapos előjegyzés alapján működnek...
Egyébként a plébános nem gyón a káplánjának, a püspök sem beosztottjának....
"a Pápa azt csinál amit akar"
LOL :)))))))
(amúgy neki Isten a közvetlen főnöke, nem?:))
Ismerem a történetedet mert végigolvastam és te osztottad itt meg mindenki előtt.Nagyon rossz érzés a reménytelen szerelem csak segíteni szerettünk volna rávezetni,hogy ebből úgysem lesz semmi a pap részéről és sok évet elfecsérelsz erre.De ha neked az is boldogságot ad,hogy így éveken keresztül reménykedsz és vágysz rá akkor tedd azt valóban senkinek nincs joga megszólni,az a lényeg,hogy te boldognak érezd magad.
Hidd el az én életemről is lehetne érdekes fórumot nyitni de én nem osztom meg azt ilyen helyen.
Mégis rá célzol,biztos vagyok benne.Felismertem a fényképről János atyát.Ő követett el valami bűnt?Vagy az a bűne,hogy nem esik szerelembe 60 éves papként veled?
Elhiszem,hogy szerelmes vagy,jó dolog az de hagyjad már szegény papot és keress magadhoz illő férfit!
Jó kérdés. :)
Református lelkészként engem is érint valahol...
Római katolikus szolgatársaimnál nem tudom hogyan van, csak azt, hogy nálunk hogyan működik ez a dolog.
Ugye, a reformátusoknál nincsen gyónás, mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, hogy mit mikor bán meg --- elsősorban Istennek, s ha szüksége van rá, akkor embertársának is (ez nem feltétlenül a lelkész). Na, ez vonatkozik minden emberre beleértve a lelkészeket is. Isten nem személyválogató. Nem hiszem, hogy én közelebb vagyok Hozzá, mint bármelyik gyülekezeti tag.
Ha mondjuk nekem professzionális segítségre lenne szükségem, mert olyan bűnök, terhek nyomnák a lelkemet, vagy kiégtem szolgálatvégzés közben, akkor egy olyan kollégához fordulnék, akiben megbízom, akiről tudom, hogy képes lelkigondozni engem.
Csak nem összejöttél a pap szerelmeddel???
Vagy mit vétett szegény?
További ajánlott fórumok:
- Római katolikus hitoktató vagyok - miben segíthetek?
- Mi a véleményetek a szigorúbb katolikus iskolákról?
- Bevallom, hogy római katolikusként nem értem a Bibliát,...
- Te mit tennél ha az öcséd bejelentené, hogy római katolikus pap lesz vagy szerzetes?
- Református keresztelő katolikus szülők gyermekének. Lehetséges?
- Római katolikus temetés, ha mindenki ateista....