A karácsony estét szűk családi körben ünneplitek? (beszélgetés)
Szerintem az nem jó ha egy anya 10 körömmel kapaszkodik a fiához ha a fiú már felnőtt.....
Megbeszéltem a barátommal a dolgot és Szenteste átjön hozzánk az otthoni ünneplés után.Tulajdonképpen csak azért nem jött volna át, hogy anyuci meg ne haragudjon.Ha ő úgy érzi, miért ne lehetne velem!!Sikerült rávezetnem és még csak össze sem vesztünk!! :-)
Szia Zita!Köszi, hogy írtál.Igen,a barátom nővérével is hasonló a helyzet. Bár már elvált,de ameddig a volt férje csak udvarolt neki(8 év) addig külön voltak szenteste.Annak ellenére hogy együtt laktak.Ahogy elvette, akkor már "engedélyezve" volt hogy a nővére külön legyen Szenteste......
Hát igen, nem gondolkodunk egyformán de szerintem megoldható lenne úgy hogy mindketten boldogok legyünk Szenteste.Na mindegy, erőt veszek magamon...és megbeszélem vele.
Arra emlékszem, hogy nálunk így volt anno: egyik édesanyát sem akartuk megbántani, ezért szenteste mindegyikünk a saját szüleinél volt (a két város 40 km-re van egymástól). Viszont másnap reggel 8-kor már ott volt nálunk a barátom, és az egész napot nálunk töltöttük, ott is aludt anyáméknál. 26-án pedig átmentünk az ő szüleihez. Minden variációt átgondoltunk akkor, de így tűnt legjobbnak.
Mondjuk nekem van a rokonságomban olyan lány, hogy 9 éve járnak együtt, és még mindig ki-ki a saját szüleinél tölti a szentestét, ez mondjuk fura, 9 év után.
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.Én egy 27 éves lány vagyok, barátom 27 éves.A párommal lassan 2 éve vagyunk együtt.Ez lesz a második közös karácsonyunk.Tavaly nagyon összevesztünk a Szenteste miatt.Durván hangzik nem? A volt a probléma, hogy én úgy szerettem volna ha Szenteste mindketten a saját családunkkal ünnepelünk és utána este (akár későn is) átjött volna hozzánk, hogy szenteste romantikusan együtt lehessünk.De azt mondta, hogy a kedves anyukája mérges lenne emiatt, mert náluk szokás hogy kártyáznak, beszélgetnek a vacsora után és fontos hogy mindenki ott feküdjön le aludni is!!!!!Én kiegyeztem volna azzal is ha késő este átjön.De nem így történt, én engedtem..Konkrétan majdnem szakítottunk emiatt.Nem értem miért nem lehet ezt valahogy megoldani.Azt is mondtam hogy akkor átmegyek én, erre az volta válasz hogy a Szenteste a családé.Bocsánat, a Karácsony nem a Szeretet ünnepe?Utána kibékültünk, egyébként nagyon megbízható rendes fiú, csak ez a Szenteste dolog!Közeledik a Karácsony és szeretném vele megbeszélni ezt a problémát, de fogalmam sincs hogyan kezdjem el!Kérlek Titeket, tanácsoljatok valamit vagy ha van hasonló tapasztalatotok akkor írjatok!Köszönöm!Kellemes Ünnepekt Kívánok!
Istenem, amikor még sétáltatni kellett vinni a fiamat a karácsonyfa feldíszítésekor!
Ma már ő díszíti én pedig a kaját csinálom. Persze ez így van rendjén.
Karácsony "szent estét", csak magunkban ünnepeljük...
Másnapján megünk a párom szüleihez,akikkel együtt él a huga a családjával, másik napon pedig hazautazunk az én szüleimhez, ott pedig összejövünk a bátyám családjával is....:)
További ajánlott fórumok:
- Ki tart velem szeptember 5-től, karácsonyig a diétámba? Együtt könnyebb!
- Filmajánló: a legjobb családi filmek karácsonyra, téli szünetre
- Csak "megkérni valaki kezét" akár kettesben, akár családi körben (gyűrű nélkül) az a/egy valóban komolyan gondolt eljegyzés előszele?
- Karácsony - szűk vagy nagycsaládi körben?
- Szoktatok kártyázni családi vagy baráti körben? Ki mit játszik?
- Családi pótlék utalás várható karácsony után?