A GYED után... (beszélgetés)
Sziasztok!Jövő augusztusban lejár a gyedem,nem tudok hová visszamenni dolgozni,mert felszámolták a céget ahol dolgoztam.Szerintetek lehet e gyed után egyből munkanélkülire menni,valamilyen tanfolyamot szeretnék elvégezni(pár hónap)ezután igényelném meg a gyest,és így vállalnék munkát gyes mellett.
Szerintetek ez így működne?
Miért adnád fel a gyes-t?
30nap az elbírálási idő, szóval én már most beadnám a helyedben.
Nekem február 23-án járt le, hónap elején szépen elküldtem az igénylőt, hogy február 24-től számítva folyósítsák.
Gyes mellett lehet dolgozni, szóval ha lejárt a gyed, akkor a munkaügyibe is bejelentkezhetsz.
Én is mostanában készülök elmenni, szóval pontos infóm még nincs arról, hogy miket kérnek, de a fejed nem fogják leharapni :)
Értem...
Mindenféleképpen menj be a MÜK-be hétfőn és kérdezz rá, hogy mikortól kellene regisztrált munkanélküli lenned. Szeptember még messze van... addig még a GYES-t is igényelheted....
Muszály a munkahelyedet feladni egy tanfolyam miatt? Mert ha regisztrálással tudod elkezdeni, akkor fel kell mondanod - de előtte pontosan utánna kellene nézned a munkaügyben is, hogy tuti indul-e a tanfolyam. És ha elvégezted a tanfolyamot, tudsz vele munkát vállalni, elhelyezkedni? GYES-t biztosan igényelhetsz....
Elég sok bizonytalan tanfolyamokat inditanak - úgymond EU-s - aztán a nagy semmi munkáltató jön....
További ajánlott fórumok:
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?
- Ha 2 év gyed, 1 év gyes után visszamegyek dolgozni, és újból terhes leszek hamarosan, a gyed mennyi ideig jár az új tv. szerint?
- A gyed utánni gyes-t meg kell igényelni vagy automatikusan fogom kapni?
- Mi legyen a GYED után?
- Április 1-én kezdenék dolgozni GYED után régi m.helyemen, előtte le kell töltenem a fennmaradt 30 nap szabimat. Ezután elmehetnék táppénzre?