A fürdetés időpontját szigorúan be kell tartani újszülöttel? (beszélgetős fórum)
Szerintem fontos, hogy megtanulja hogy itt a nap vége és jön a csicsika, max fél vagy 1 órás csúsztatás belefér, de én mindíg igyekszem betartani hogy 7 órakkor fürdetés!
Teljesen egyetértek! Én se tartottam be a 3 órát, 2 éves koráig szopott, és ovis koráig még csak náthás se volt.
Tényleg beáll magától. Az első gyereknél az ember hajlamos mindent túlparázni meg mindent be akar tartani, amit mondanak neki, pedig egyedül csak a gyerekre kéne figyelni. Mindegyik más, és a sajátunkat mi ismerjük a legjobban. Nekem novemberben születik a második, az biztos, hogy most magasról tenni fogok a 3 óránkénti etetésre meg hasonlókra. Akkor eszik, amikor akar (ha éhes, úgyis "szól"), és akkor és addig alszik, ameddig akar.
Huh hát pár hónapig 7után fürödtünk,de mivel nyár van és hamar ébredt ha 8körül aludt ezért 9körül fürdünk csak és reggel 7-8ig alszik,ha bölcsi lesz természetesen hamarabb fürdünk fekszünk de nálunk is van hogy fél órát csúszunk...
Én is pont azon gondolkoztam, hogy olyan jóóóó lenne megint egy kicsit nosztalgiázni.Vissza repülni az időbe egy cseppet, olyan pillanatok alatt megnőnek(:
Ó, már 5 éves, én most csak nosztalgiáztam:))
Tudom:DD Majd lesz, mert nem birod majd megállni, hogy ne puszilgasd meg:)
Mennyi idős?
Lehet, hogy neked van igazad, de nekem nem volt szívem hozzá...:))
A legszebb, és egyik legmeghittebb pillanatok, mikor felpuszilgatod, az ilyen csepp emberkét:)
Szerintem is amíg nagyon kicsi, mi alkalmazkodjunk hozzá, aztán 1-2 hónap után, figyeld meg, be fog állni magától a ritmus. Én is nehezen hittem el annak idején, de tényleg így van. Beállt az evés-alvás-fürdés ritmusa nagyon szépen! Ne ébreszd fel, én azt mondom! Vannak, akik a kaja miatt is ébresztenek, minek? Nem szabad bolygatni szerintem!
Amíg ilyen pici, alkalmazkodj hozzá, az ő ritmusához. Egy-két hét alatt úgyis kialakul magától a napirendje.
Nekem mindenki azt mondta, hogy kisbabát és kisgyereket tilos felébreszteni. Nehogy már a fürdés miatt felébreszd! Én soha nem ébresztettem fel a kisfiam, mikor pici volt, most sem, ha nem muszáj. Semmit nem számít, ha náha előbb vagy később fürdik. Kb. ugyanakkor legyen, és a rituálék is nagyon fontosak, hogy minden ugyanúgy történjen.
igy neked is több időd marad..
Akkor 6-fél 7-re tedd a fürdetést.11 körül fog mégegyszer kérni enni.
Aki pontosan betartotta az időpontot, annak is volt ilyen, hogy alig maradt idő alvásra? Most is fél 7kor ébredezik, megetetem, kb negyed 8 mire elalszik, és 8-kor keltsem fürdeni?? Aztán fürdés után újra evés... Most ez hogy lenne jóóóóóó
????????? :)
Nálunk 7-kor volt fürdés az ikrekkel, de + - negyed-fél óra simán belefér, főként az elején.
Azóta szép fokozatosan változott az időpont, de a mostani 8-fél 9-nél tovább nem engedem húzni:)
Ja, és jelenleg 5 és fél évesek. Nyáriszünetben lehet pici csúszás a fektetéssel, de ovi időben 9-kor szigorúan ágyban a helyük.
Én kicsi koruktól minden gyermekemet 7 kor fürdettem és gyönyörűen megszokták!
Nagyon fontos hogy mindig egy időben történjen ,persze 1 két kivétel akadhat!
Így alakul ki bennük a normális alvási ciklus is!
Én nem tartottam be olyan szigorúan...
Most 16 hónapos a fiam, s még most is + - 1-2 óra...Mikor épp ráérünk, vagy kedvünk van hozzá...
De van, hogy délelőtt fürdik, mert én is délelőtt fürdök...:DDDD Mindig élvezi amúgy...;)
Szerintem +- fél óra belefér...
Mi eleinte 9-kor fürdettünk és ez kialakult magától és most 7 óra az ideális számunkra. 8-ig elalszik a lányunk és csak éjjel kel fel egyszer. Most 3,5 hónapos és kellett 2 hónapi mire kialakult.
a "mindig ugyanakkort"értsd úgy,hogy ne egyik nap reggel,másnap este,harmadnap délben
Kb azonos időpontban de úgy ahogy a baba ébredése diktálja
pl:minden nap 5 és 7 között
azután,ahogy majd beállnak pontosabban a szopik ideje,ez is jobban rögzül
szia. mi eddig nem nagyon figyeltünk a pontos fürdetési időpontra. Mindig amikor sikerült akkor fürdettük. Ma már magától ráállt a fiam a 8órási fürdésre, és nyűgös lesz ha nincs még megfürdetve. Nekem nem is mondták a pontos időpontozást.
Igen, ha azt akarod, hogy hamar kialakuljon nála a rendszer.
Tudom szívfájditó felébreszteni, de hidd el, később áldani fogod magad a következettségért.
Nem;), most még nem, de a napirend kialakításába be kell illeszteni
Igény szerint szoptatok, de azt tanácsolta a védőnő, hogy a fürdetés mindig ugyanakkor legyen. Így van, hogy pl csak fél órát alszik fürdés előtt a babám, így igen csak nyűgös lesz...
További ajánlott fórumok: