Nem lehet megmondani, hogy mikor következik be, ha bekövetkezik. Sok mindentől függ..a stressztől, az egészséges élettől, sporttól..stb. Van akinek már a 20-as éveiben fennáll ez a probléma.
Azt mondják hogy aki rendszeresen csinálja, annak később kezdődnek az ilyen irányú gondjai. Vagyis használni kell hogy ne rozsdásodjon. De egy 50-es pasi még simán aktív ilyen téren.
Igazából engem konkrétan az ötveneseknél érdekel, mert teszik egy 50es férfi, és páran csak legyintettek: ne foglalkozzak vele, mert őket már nem érdekli a szex. Úgy tűnik, ahogy a negyvenes nőket leírják, úgy az ötvenes férfiakat sem veszik férfiszámba?? Ez furcsa.
Nem hiszem, hogy itt általános érvényű választ kapsz. Én is találkoztam 30-as férfinál ezzel, de ott a mértéktelen alkoholfogyasztás "segített" a kialakulásban.
Én a harmincas éveimet járom. Még nem vettem észre merevedési zavart. Apám most 73, de kb. 10-12 évvel ezelőtt amikor még a szüleimnél laktam, rendszeresen hallottam őket szexelni.(áthallatszott) Ma már szeintem nem csinálják, de 60-65 éves korig nem kéne, hogy baj legyen.