A fenék feletti rész, ahová az oltást adják, nagyon fáj, van hogy belenyilall, volt már valakinek ilyen? (tudásbázis)
a tetanusz-oltás helye nagyon tud fájni! Inkább a 4 hónap az, amit sokallok.
Tapogasd meg, nincs-e ott dudor, mert erős fájdalom és dudor akár tályog miatt is lehet.
Noverkent mondom:
Normalis, fajhat. A beadaskor azert, mert nem jo a technika, vagy ideget talal el (ez kivedhetetlen).
Beadas utan szinten fajhat,mert roszul adtak be. Viszont vannak olyan injekciok, amik suruk, beadas utan az izomban egy csomoban marad, es utana oszlik el, szakaszosan. Ez miatt szinten fajhat.
ha jól adják be, nem fáj. többször adtam már be muszkosan injekciót, de senki nem panaszkodott még a technikámra, pedig nem vagyok hivatásos ápoló, csak volt alapápolási gyakorlatom és ott tanultam ilyeneket.
volt olyan, hogy a 20 éve a pályán lévő ápoló úgy adta be, hogy tenyérnyi nagyságú véraláfutás lett a szúrás helyén.
További ajánlott fórumok:
- Nagyon félek, hogy meddő leszek a sok oltástól.
- A 15 honapos oltástol nagyon beteg lehet a gyerek?
- Mit csináljak ha a lányom nagyon fél az 5. osztályos oltástól? A gyerekek általában hogy viselik az oltásokat?
- 50 feletti, duci, és magas vérnyomásos tagok.Van valami ötletetek, ami természetes, és nagyon jó vérnyomás csökkentésre?(180 körüli)
- Kislányom most kapta a 2 hós oltást, azóta nem hízott semmit és nem is nagyon akar enni. Ez az oltástól van?
- Este ha lefekszem nagyon erős belenyilaló fájdalmat érzek a bal vádlimban lassan fél éve.Mi lehet az oka?24 éves vagyok..