A csongrádiak kenyere (beszélgetés)
12. pista55 (válaszként erre: 11. - 49ca420470)
2009. aug. 16. 22:02
Hát azt nem tudom, de lehet.
11. 49ca420470 (válaszként erre: 10. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:56
Tényleg???!!És a hagyományos kemencéje is megvan még?Mert a gázos kemencében már egészen más a kenyér ám!
10. pista55
2009. aug. 16. 21:33
Gondolom a belvárosban lehetett.
Az a pékség még megvan csak már más üzemelteti.
Azt hiszem 5 kilósat ő már nem süt de ő is hagyományos kovásszal és nem adalékokkal készíti a kenyeret.
9. 49ca420470 (válaszként erre: 8. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:24
Nem sajnos mi a strandór jártunk be a faluba kenyérért.5 kilós vekniket csinált valami álom hogy milyen jó íze volt annak a kenyérnek,egyszer még Torgyán József is megemlítette egy intejúában.D
8. pista55
2009. aug. 16. 21:23
Azt tudod hol volt nagyjából?
7. 49ca420470 (válaszként erre: 6. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:13
A csongrádit?Sajnos nem tudom mert én még gyerek voltam mikor a Tisza parton nyaraltunk majd minden nyáron.Érdekelne viszont hogy megvan e még a csongrádi pékség,ahol az ország legfinomabb kenyerét sütik?
6. pista55
2009. aug. 16. 21:12
Hogy hívták a péket?
Csak nem Marik?
5. 49ca420470 (válaszként erre: 3. - Csorocsaj)
2009. aug. 16. 21:04
szia mint a többi,sehogy,semmi különös.
4. correct (válaszként erre: 1. - 49ca420470)
2009. aug. 16. 20:57
A lőkösházi kenyér annyira jó!!! Bár most hirtelen meg nem mondom, hogy Békés megyében van-e vagy Csongrádban :)
3. csorocsaj
2009. aug. 16. 20:54
szía pux Dio hogy telt a napod
2. 49ca420470
2009. aug. 16. 20:53
Az előbb sültszalonnát vacsoráztunk és a párom ájuldozott hogy milyen isteni finom.De ezt csak azért mondta mert ő soha életében nem evett valóci páccal készült sültszalonnát igazi kenyérrel,így nem tudja a hatalmas különbséget.
1. 49ca420470
2009. aug. 16. 20:51
Az idősebb csongrádiak bizonyára emlékeznek arra a pékre,aki 5 kilós kerek,fényes,kemény héjjú kenyereket sütött Csongrádon.
Azóta sem ettem soha sehol olyan igazi kenyeret.Azt még eredeti széntüzelésű kemencében sütötték rendes kovásszal.Még szárazon is isteni íze volt és legalább 5-6 napig ehető volt.
További ajánlott fórumok:
- Otthon sütöd a kenyered? Te hogyan csinálod, beszéljük meg!
- Ha a macska mindig a talpára esik, a vajas kenyér pedig a vajas részére, akkor, ha a cica hátára kötök egy kenyeret hova fog esni?
- Mi a véleményetek arról a szülői felfogásról, hogy "amíg az én kenyeremet eszed, addig azt csinálod, amit én mondok"?
- Süssünk kenyeret otthon!
- Ti mennyiért veszitek a kenyeret?
- Veszprém, Kossuth utca, Csongrádi doktorról tud valaki friss infot?