Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » A csongrádiak kenyere fórum

A csongrádiak kenyere (beszélgetés)


12. pista55 (válaszként erre: 11. - 49ca420470)
2009. aug. 16. 22:02
Hát azt nem tudom, de lehet.
11. 49ca420470 (válaszként erre: 10. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:56
Tényleg???!!És a hagyományos kemencéje is megvan még?Mert a gázos kemencében már egészen más a kenyér ám!
2009. aug. 16. 21:33

Gondolom a belvárosban lehetett.

Az a pékség még megvan csak már más üzemelteti.

Azt hiszem 5 kilósat ő már nem süt de ő is hagyományos kovásszal és nem adalékokkal készíti a kenyeret.

9. 49ca420470 (válaszként erre: 8. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:24
Nem sajnos mi a strandór jártunk be a faluba kenyérért.5 kilós vekniket csinált valami álom hogy milyen jó íze volt annak a kenyérnek,egyszer még Torgyán József is megemlítette egy intejúában.D
2009. aug. 16. 21:23
Azt tudod hol volt nagyjából?
7. 49ca420470 (válaszként erre: 6. - Pista55)
2009. aug. 16. 21:13
A csongrádit?Sajnos nem tudom mert én még gyerek voltam mikor a Tisza parton nyaraltunk majd minden nyáron.Érdekelne viszont hogy megvan e még a csongrádi pékség,ahol az ország legfinomabb kenyerét sütik?
2009. aug. 16. 21:12

Hogy hívták a péket?

Csak nem Marik?

5. 49ca420470 (válaszként erre: 3. - Csorocsaj)
2009. aug. 16. 21:04
szia mint a többi,sehogy,semmi különös.
4. correct (válaszként erre: 1. - 49ca420470)
2009. aug. 16. 20:57
A lőkösházi kenyér annyira jó!!! Bár most hirtelen meg nem mondom, hogy Békés megyében van-e vagy Csongrádban :)
2009. aug. 16. 20:54
szía pux Dio hogy telt a napod
2009. aug. 16. 20:53
Az előbb sültszalonnát vacsoráztunk és a párom ájuldozott hogy milyen isteni finom.De ezt csak azért mondta mert ő soha életében nem evett valóci páccal készült sültszalonnát igazi kenyérrel,így nem tudja a hatalmas különbséget.
2009. aug. 16. 20:51

Az idősebb csongrádiak bizonyára emlékeznek arra a pékre,aki 5 kilós kerek,fényes,kemény héjjú kenyereket sütött Csongrádon.

Azóta sem ettem soha sehol olyan igazi kenyeret.Azt még eredeti széntüzelésű kemencében sütötték rendes kovásszal.Még szárazon is isteni íze volt és legalább 5-6 napig ehető volt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook