A csokis manduladrazsé/csokigolyó külseje mitől fényes és roppanós? (kép a naplómban) (tudásbázis)
Mit mondok én? Nem mondtam ellenkezőt, hanem hogy házilag megoldható másképpen. ha én szeretnék fényes és roppanós csokibevonatot, én is kipróbálnék házilagos megoldást. Oké, olvad, nem szorongatjuk, örülünk, hogy sikerült és megesszük. Távol áll tőlem, hogy akár a Te, akár más tapasztalatait semmibe vegyem.
A helyesírás meg a nünükém, ezt már lehet rólam tudni.
Viszont próbálok segíteni, ha csak egy kereséssel is.
Találtam fényezőt, de ez is 6 kg-os.
Hát nyilván nem lesz olyan fényes, de valamennyire mégis. A sellakk politúrban még ma is utolérhetetlen, szerintem.
Hát aztán meg nem kell fogdosni... :D Semmi sem tökéletes, kivéve engem: tökéletesen tökéletlen vagyok! :D (Ezt a TV-ben hallottam, de rám illik.)
A szakmai szövegek nem feltétlen a helyesírásról híresek. :D
Pont te miért írtad le sajátilag rosszul?
Ezt most ugye nem mondod komolyan pont te...
Nem márka, de attól még, hogy 1000 éve használatos a "sellakk" szó, sh-val is találkozni vele szakmai szövegben és összetevők felsorolásánál.
Mit de?
Nem a Shell üzemanyag társaság terméke.
Egyik fajta csoki:
Étcsokoládés zselé drazsé 70g
Alma, citrom és meggy ízű étcsokoládés zselédrazsé
Összetevők:
étcsokoládé legalább 35% (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgeálószerek: szójalecitin, E476; aroma), cukor, glükózszirup, ivóvíz, glükóz-fruktózszörp, zsírszegény kakaópor, fényezőanyagok (módosított tápiókakeményítő,
sellak)
, zselésítőanyag (pektin), étkezési sav (citromsav), savanyúságot szabályozó anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), aromák. Étcsokoládé: kakaó-szárazanyag legalább 46%. A termék dióféléket, földimogyorót és tejszármazékokat is tartalmazhat!
Nem Shell lakk.
Gugli:
"A sellak egy természetes gyanta, a legtöbb természetes gyantaféleségtől eltérően nem növényi, hanem állati eredetű. A műgyanták megjelenése előtt fontos, sokféle célra használt anyag volt, de még napjainkban is kiterjedten alkalmazzák az ipar számos területén: felületkezelő anyagként a faiparban, kézműiparban, építőiparban, adalékként az élelmiszer- és gyógyszeriparban stb."
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a naplómban látható esküvői ruháról? Szerintetek jó ötlet?
- Mi a véleményetek a naplómban leírt helyzetről?
- Segítsetek! Ki ismeri ezt a virágot? Kép a naplómban!
- Miért nem tudom a naplómban használni a betűs kódokat?
- Hogy lehet beállítani, hogy a naplómban vmi figura legyen az egeret jelző nyíl?
- Hogyan tudom a naplómban a képet középre tenni?