Na jó, azért ez durva példa. Nem tudom hogy a vallomás tevő erre gondolt e, de nem hiszem. Mindenesetre ha engem akarnának lelőni, próbálják csak nyugodtan. Lehet valakinek fegyvere, lehet valaki erős, okos, de ha belecsap a villám valószínűleg ugyanúgy beledöglik mint én. Lehet rákos beteg is, lehet hogy őt is fenyegeti egy ember. Habár nem tőlem kérdezted, de elmondom hogy én se a rablóktól, se a szadistáktól, se a drogosoktól se a gyilkosoktól nem félek. Tegyem velem amit akar, ő fog szenvedni a börtönbe nem én, én sok mindenről hallottam már, nem lenne könnyű megijeszteni. Habár egyelőre nem kerültem még ilyen helyzetbe. Azoktól viszont félek akik meg akarnak változtatni, ugyanolyan unalmassá tenni mint ők maguk. Na azoktól rettegek, sőt, rémálmaim is vannak. Bár az lenne a cél hogy ezektől se féljek, de nem fog menni szerintem, túl nagy falat, megugorhatatlan amíg ilyen gyáva vagyok.
Így van. Meg a kegyes hazugság is. Nekem sajnos nem tudják átmosni az agyam, de néha azt kívánom, bár tudnák. Mert akkor nem idegeskednék némely sok kretén fölött, hanem elhinném hogy az a jó amit csinálnak, és akkor mindig jól érezném magam egy hamis illúzióban.
Ez így van. Sok felesleges aggodalomtól tudja az ember megkímélni magát. En pl örülök hogy csak 7 hetesen derült ki hogy sok év sikertelensége után babát várok. Így az első legrizikósabb hetekben nem aggódtam feleslegesen.
Nem szabad elvesztenünk az érdeklődésünket a világ iránt, bezárkózni magunkba. Csak helyén kell kezelni az információkat. Nem szabad olyan dolgokon aggódni, ami nincs közvetlen hatással az életünkre vagy nem tudunk rajta változtatni.
Én is azt kérdezem, hogy az élet melyik területén? Mert lehet, hogy rövid távon ezt érzed, de nem biztos, hogy ez kifizetődő hosszú távon.
Van amit jobb ha elengedünk, de van amiben érdemes tájékozottnak lenni, mindenkinek annyira, amennyire szeretné. Egyensúly-ezt kell megtalálni, mint mindenben.