A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban... (beszélgetés)
Több napos töltött káposztát is megennék, egyébként jól fagyasztható.
Nálunk a töltöttkáposzta aprókáposztás és legyen leve. Mint ahogy a hortobágyihúsospalacsintát sem enném meg rántva. Hisz számomra az is csak a finom szaftjával jó. De ízlések és pofonok...
Kevés olajon kolbászkarikákat kisütöttem, kézzel csipetkét gyúrtam és leves lett a káposztaléből. Kis tejföllel fogyasztottuk és egy vacsorára el is fogyott.
Egyszer már megkérdeztem, de nem kaptam választ: a levével mit csináltál?
Miért is jutott ez eszembe?
Csak azért, mert - valamikor régen :-D - az volt a "divat", hogy "az étel nem játék". Meg az, hogy "ételt nem dobunk el".
Engem még így tanítottak.
Van egy olyan érzésem, s NAGYON SZERETNÉM, ha NEM lenne igazam, hogy a kirántott töltött káposztád leve (mint afféle "hulladék") a lefolyóban végezte.
(Pedig - ha már kirántott töltött káposztát volt kedved kreálni a maradékból -, felhasználhattad volna a levét is jóféle káposztalevelnek.
Ezer bocsánat, hogy "oszítom az észt", ha ez az ötlet Neked is eszedbe jutott!)
Szóval, hogy rövid legyek, nekem ezzel a kirántott töltött káposztával valójában csak az a bajom, hogy anyag-, energia- és időpazarlás.
A hanggal itt sincs baj, tényleg nagyteljesítményű az elszívó, de a szag marad. Egy 3 fogásos ebéd elkészültének végéig nem is bírnám fullon járatni mert halláskárosodást és agybajt kapnék. Lehet akkor itt se lenne szag, de nem lenne egészséges. Főzés alatt így sem érzem, csak akkor vág arcon ha kintről bejövök a "tetthelyre".
Mindegy, ez már ilyen.
A régiek nem voltak h.lyék,volt ugye a "nyári konyha".
Mamánàl még mindig van, minden szagosabb, "piszkosabb" kaja ott fő, a házban meg ott a látványkonyha a kisebb mutatványoknak.
Itt nálunk ez nincs. A 20 éve tervezett, ma már sok helyen felkapott szabadtéri konyha, kemencével, grillezővel, bográcshellyel, meg minden jóval sosem készült el. Már nem is fog.
Nem olyan ördögtől való ez, és a 4 napos töltött káposztának meg semmi baja nincs a hűtőben.
Nem tudom, 4 napos ételt már nem egészséges megenni, ill. pont a határon van.
Nyitott, vékonyabbra klopffolt karaj szeletbe töltöm,a töltelék mint a pirítóson.
Olyat még nem ettem. Milyen húst hasznàlnak hozzá?
Meg egy kis velővel töltött rántott szelet :))
Velővel töltött rántott palacsinta. Istenem de rohadt finom és hizlaló! ❤️
Én is így vagyok ezzel. Palacsintát is ritkán csinálok és csakis nyáron.
Pár napot laktunk egy 30 négyzetméteres AirBnB stúdiólakásban, konyha-szoba egy légtérben. Ott olyan jó volt a szagelszívó, hogy 5 percen belül "eltűnt" a reggelire sütött 4 adag hagymás-baconös omlett szaga :D Persze egy átlagos benzines autó hangerejével vetekedett amikor bekapcsoltuk, de hát valamit valamiért :) Az anyósom házában viszont terjeng a kajaszag az amerikai konyhás nappaliban, mert ott még szagelszívó sincs.
Pont ezért nem szeretnénk majd amerikai konyhás-nappalis megoldást a családi házba. 😞
A látvány tök jó, nagy tér, de én sokat főzök, így kifejezetten úgy alakíttatnám ki, hogy a konyha ne érje a szobákat, nappalit. Ide is ezért tetettem fel elhúzható ajtót, hogy ne menjen ki a kabátokra a kajaszag, meg a lakótérbe. Aztán lett pára és szagelszívóm is tavaly, amikor konyhát újítottunk.
Karfiolt szoktam néha kirántani.
Dettó,a mélysütést olajban kerülöm,mint ördög a szenteltvizet.Amit sütőben vagy airfryerben olajspricceléssel nem lehet elkészíteni,olyat nem eszünk.Nálam a krumpli és a fasírt is ilyen módon készül.
biztos nem lehetett rossz.
Mondjuk a szagát akkor sem. 😆
Jaja, sokáig nem szerettem meg az íze miatt. De ma már imádom.
Nincs. Étkező sincs, ha büdi kaja fő, akkor addig nem eszünk, míg ki nem megy a szag. A rántott csontig hatol, emlékszem, anyu is fuldoklott tőle.
Nálunk nem sokat ér az elszívó, hiába kéményes, meg mit tudom én mekkora teljesítmény. Egyben van a konyha, étkező, nappali így kaja szag van. A folyosókat ajtóval le tudom zárni így előre meg hátra nem megy a kaja szag, de ahol nincs ajtó ott van. Kereszthuzatot sem tudok csinálni, mert oldalra a folyosók vannak, konyhánál a ház hátulja a szomszéd felé, fent a francban amit csak akkor érek el ha felállokba pultra egy pici nyitható ablakkal, a túlsó fal tele van ablakkal, de az egy oldalon van, nem hatékony így a szellőztetés se.
Halat csak akkor sütök magamnak amikor egyedül vagyok otthon. De nincsen szagelszívód? Semmi szag nincs a lakásban nálunk. Se cigi (komyhaablakban füstölünk kifelé) se kaja…
A halszag még plusz extra odor 😀
Utolsó kérdèsen mélyen elgondolkoztam, de kinézem belőlük. 🤣
Én is mindig csak annyir veszek ki, amennyit megeszünk.
Ja és én sem enném ezt meg.
További ajánlott fórumok: