8. osztályos továbbtanulási papírjához kell a vér szerinti apa aláírása, vagy elég az anyáé esetleg a mostani élettársáé? (tudásbázis)
Az élettársé nem kell.
Ha szülői felügyeleti jog a Tiéd,nem pedig közös a vérszerinti apával, akkor elég a Tied. Én azért lehet hogy mellékelném a gyermekelhelyezési itéletet is.
Az életben nem tul gyakori a különélő szülők között a továbbtanulás, iskola stb egyeztetése, sok olyan apa van, aki a gyereke 17-20 éve korában azzal jön, hogy vonták a fizujából a gyerektartást, de nem közölte vele anyuka, hogy egyáltalán tanul.e vagy hogy hol tanul a gyerek.
2014.március l5-tól az uj ptk és az uj családjogi törvény azért szigorubb.
Car....de azt tudta a bírónő, hogy ilyen sokat kell utaznia a kislányodnak?
Bocsi, de nekem még mindig ez jár a fejemben.
Felügyeleti jogot,meg ilyeneket nem kapott....csak addig míg nála van 2 hetente péntektől vasárnapig....Soha nem foglalkozott a lányával,4,5 évet vártam hogy apa legyen belőle de nem...eljöttünk....vagy nem bírt beletőrödni,vagy nem tudom...de magyaráz...
Ami még a lényeg,hogy oviba se vitte soha,mikor baba volt sétálni,játszóra se...sehova..egy csokit sem vett neki,meg semmit...ha agyerek oda ment hozzá h apa éhes vagyok.."menjél anyádhoz" volt a válasz....Szerintem ma sem fontos neki a kicsi lány,csak játsza,hogy fú megváltozott.....csak a lányom elmondása alapján mai napig playstation-al játszik,ő meg be van zárva a szobába és mesét kell nézzen....hát ennyi..
Az elképzelésünk bőven eltér,mertén a gyerek érdekeit nézem,míg ő azzal van elfogllava neki hogy kényelmes...lásd láthatás,hogy nagypapa jön érte..nem az apuka...
Ha nincs közös felügyelet, csak láthatás, akkor nem dumálhat bele a dolgokba!
A láthatás arra nem jogosítja fel, hogy mindenbe beleszóljon - bár nem tudom, mi van a végzésben persze.
Jó lenne, ha nem játszmázás menne a gyerekkel, hanem kizárólag a gyermek érdekeit nézné, hogy neki jó legyen, ne az, hogyan tud keresztbe tenni, vagy hogy mi apuka szíve vágya.
Mellékes, hogy mi a szülő elképzelése, a gyermek érdeke, jól léte kell hogy a fontos, az első legyen.
Érdemes lenne ezeket a lehetetlen dolgokat újra tárgyaltatni - másik bíróval. (remélhetőleg más kapja az ügyet).
Persze az idő,meg pénz, de a munkahelyednek nincs jogásza, aki segíthetne? Vagy családvédelem ingyenes ügyvéddel?
Nem kérheted, hogy ott látogassa, ahol laktok?Mármint aabban a város v. faluban?
Hát 82 km az nagyon sok........2 hetente 160 km. muszáj utaztatni ennyit a gyereket?
Ezt érdeklődd meg, nagyon soknak találom!
Szia! :)
Igazságszerint örültem,hogy 2 év után vége lett a pernek...Viszont igazad van!Egyébként sok érdekes dolog van benne,meg voltak is érdekességek a 2 év alatt,de mintha a bírónőt nem érdekelte volna igazán...pl apukát kötelezik,hogy hozza vigye a lányát háztól házig...ennek sem tesz eleget...a láthatás is úgy van meghatározva,munkaidő alatt...ergó neki mindegy,mert nem ö jön érte,de nekem volt 3 hónap mikor 2 hetente a melóhelyemről kellett engedéllyel kivinnem a vasútra..merthogy oda jön volt apósom érte és oda hozza vissza....nem alkalmaszkodnak a busz járatokhoz sem,mert vasárnap nagy hidegbe nagyon jó gyalogolni 4-5-km-t,mert nem jön lefelé busz.....meg ilyen apróságok...
Azt tudtam,hogy sok vitát elkerülünk így hogy szétmentünk,de a drága bírónő azért elintézett még egy párat....de kibírjuk :)
köszönöm.
Szia!
Miután a bíróság nálad helyezte el a gyermeket, az apuka nem kérheti tőled, hogy nála lakjon, ha te nem szeretnéd.
A végzésben csak annyi van, hogy beszéld meg vele, hát mondd el neki, hogy melyik suliba fogod majd íratni és esetleg indoklod is. Ezzel eleget tettél a végzésben szereplő mondatnak:-))
Mellesleg ez a hülyeség hogyan került bele? Nem tettél észrevételt, hogy ez nem oké, mert csak vitára adhat okot?
Sziasztok!
Mi még itt nem tartunk,de lenne egy kérdésem,hátha tudjátok.
Az én kislányom szeptemberben megy első osztályba..nálam lett elhelyezve bíróságilag,apukának 2 hetenkénti láthatás jár...de a végzésben van egy olyan mondat,hogy az apukával meg kell beszélnem melyik iskolába kezdi meg tanulmányait...ők erre már célozgattak,hogy suli időben had lakjon ott a gyerek,mert ott jobb az iskola meg ilyenek...tudomásom szerint a gyereknek oda kell járnia iskolába ahol az állandó lakcíme van és szerintem ha kikerül 8-ból,akkor sem apuka fogja eldönteni hol fog tovább tanulni...
vagy nem jól gondolom?
További ajánlott fórumok:
- Érettségi, pontok, továbbtanulás - gimi után
- Férjem nagy élvezettel nézegeti a volt élettársáról, nyaralásukról készült fotókat. Hatalmas nevetések közepette élvezi az emlékeket.
- 3. osztályos lett a gyerekem
- 6. osztályosok tanítási órán a Múmia c. filmet nézik a tanár beleegyezésével. Szerintetek ez normális?
- Az élettársam társkeresőzik
- Második osztályos lányomnak a Kincskereső kisködmön a kötelező olvasmány. Reális ez?