8 hónapos kislányom, minden éjjel felsír álmában, de alszik közben és fel kell vennem megnyugtatni. Mitől lehet ez?Mit csináljak? (tudásbázis)
:) Én külön "élveztem" az ölelgetést! Nem volt jó felkelni, de az ölelgetés kárpótolt! :)))
Köszönöm szépen mindenkinek a segíséget és a jótanácsokat. Megnyugodtam, hogy nem rontok el semmit, és nem baj ha minden éjjel megölelgetem.
Ha igényli, akkor öleld meg. Ne járkálj vele órákig, de megszeretgeted, megnyugszik, visszateszed. Semmi baj nem lesz ebből. 5 évesen már biztos nem fogja ezt elvárni tőled. :) Most meg, ha neked nem terhes a dolog, miért ne tennéd meg, ha neki így jó. Régen a gyerekek az anyjuk mellett aludtak az első éveikben és semmi rossz nem származott belőle. Csak most mánia ez a nem veszem fel, nem szoktatom oda stb..pedig ha egy babának az anyja melegére , illatára van szüksége, akkor kapja meg.
nekünk már 1 éves iis elmúlt, amikor még mindig ezt csinálta, és kb 2 hónaposan kezdte :(
Most a másik lányom is ezt csinálja :(
szerintem idő kérdése az egész. A Te türelmeden is múlik a dolog :)
akkor azt mondod ne aggódjak, majd elmarad?
Nálunk mostanában is voltak felsírások, és a vacsi előrehozatala segített... de nektek valószínűleg mégsem ez a baj, mert kapja a tápot.
Szerintem próbáld meg megnyugtatni - ha csak kézben nyugszik meg, tedd ezt! Nekem is mondták, hogy ne vegyem ki, de sosem jött be! Egy idő után abbamaradtak a felsírások.
Ja! És az álom is elég valószínű lehet, mert Gergőm is sokszor csak felnyög egyet-kettőt éjjel, de alszik is tovább. Rengeteg inger éri őket, amit éjszaka újra átélnek - így dolgozzák fel az eseményeket :)
Látod ezért vagyok parában, mert van ez a szeparációs szorongás és azóta sír fel.
Igen ugy csinálom ahogy mondjátok, sötétben hang nélkül, már nem is ringatom, de a simizésre nem nyugszik meg csak ha magamhoz ölelem.
Nem akarom elrontani, meg hogy ezt megszokja. Le lehet erről szoktatni valahogy? Vagy abbamarad magától?
estére mindig tápit kap. 6kor kap főzeléket utoljára és fél 9kor szokott elaludni és ezek éjjel vannak. Annyi mindenre gondolok én is. De jó hogy segítetek :))
Bármi lehet, most ne hagyd sírni. Ez a szeparációs szorongás időszaka. Persze ne loholj hozzá, ha csak nyöszörög, de ha tényleg sír, a sötétben, hang nélkül csak egy kis simogatással nyugtasd meg. Érezze, hogy számíthat rád!!!
és ez meddig tarthat? Mert sokszor űgy sajnálom ám :(
De jó neked. MIrtill nem cumizik, hiába dugdoztam neki nem kellett, mindig kiköpte.
esetleg a szilárd, új étel is okozhat ilyet, mert a gyomruk még nem elég fejlett. Ha kucorodik a sarokba, lehet, hogy a pocakja fáj...
szerintem próbáld ki azt is, hogy nem mész be hozzá...várj egy 5 percet és ha nem hagyja abba, akkor menj oda az ágyához...
lehet már megszokta, hogy ugrasz...
Szerintetek vigyem el homeos dokihoz?
Akkor tényleg csak álmodik! Egyre több dolgot fedeznek fel nap mint nap, nehéz ezt a kis agyuknak feldolgozni éjjel...
Nekem is 8 hónapos a fiam, sokszor megy ez éjszaka, általában ha odaadom a cumit, abba hagyja.
Szia. Látod ezt csinálom én is.
Az van nekünk is, de azt agyjam minden este? Szerintem nem a foga fáj. Mikor jöttek a fogai nem igy sírt.
fogzásra tippelek én is. Én annak idején mindig felvettem a sötétben, megnyugodott, s letettem. Pár perces művelet, s nyugodtan alszik tovább...
ezt próbáltam én is, de nem ment, egyre jobban sír, és mászik a kiságy sarkába kuporodni, és csak ha felveszem nyugszik meg nagy nehezen. de alszik közben.
Viburcol. Ez is homeos cucc. Nekünk is a fogzás alatt voltak ilyenek, de ez megnyugtatta és végigaludta az éjszakát rendesen.
nekünk már kint van 6 fogunk, nem hiszem, hogy több jön, vagy mennyinek kell jönnie most az elején?
Vagy a viburcol kúp! Nekünk bevált...
Igen, az én fiam is csinálja, mi sem vesszük ki, csak bemegyünk megsimizzük...
Én is próbálom, de nem megy mert forgolódik, meg egyre jobban sír. Szerinted mit csinálhatok rosszul?
Szia! Nekünk a fogzás járt ilyen panaszokkal. Homeos bogyó sokat segített.
Miért kell felvenned?
Az én kisfiam is csinálta. Nem jöttem rá, hogy mitől. De elég volt, ha csak megsimogattam az ágyában. Sőt, ha nem éreztem túl gázosnak a helyzetet, be sem menten a szobájába.
További ajánlott fórumok: