8 éves minidiktátor (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Bocs félre értetted. Én nem Mannamarie-ra gondolatom. A mi családunkban kialakult helyzetre.
"A szülők részéről demokrácia, a gyerek részérő diktatúra." - ez nálunk van. Szülő mindent ráhagy a gyerekere, gyerek kijárja diktatórikusan a saját akaratát.
Mi abban a diktatúra, amit Mannamarie leírt?
Ez a demokratikus nevelés, én is így neveltek/nevelem a lányaimat, és bevált.
Szóval nem volt nevelve. Ha minden úgy van, ahogy ő akarja, az nem demokrácia, az diktatúra.
Én meglehetősen demokratikusan nevelem a fiamat, soha nem ütöttem meg. Mindig mindent megbeszéltünk, elmagyaráztam, hogy miért nem lehet úgy, ahogy ő akarja. Bizonyos dolgokban önállóan dönthet. A boltban, ha valamit kér és az nem irracionális dolog, azt megvesszük. De egy alkalommal csak egy dolgot. Egyszer egy serpenyőt kért. Megvettük, mert rábeszélt, hogy ő abban akar megtanulni palacsintát sütni. Oké, megvettük. Azóta is használjuk és tényleg ügyeskedik, ha palacsintát sütünk. A magyarországi család szerint túl demokratikus vagyok, túlságosan tudományos. Eddig egy tisztelettudó, illedelmes gyerek a fiam. A lányokat is így fogom nevelni.
Kedves Szederke !
Látom már nincs hozzászóló a témához. Én is csak most találtam rá. Elolvastam a cikkedet és felmerült bennem egy gyanú. A kommentekbe csak belenéztem, ott nem láttam erre irányuló hozzászólást.
Tehát a kérdésem és a gyanúm, hogy a gyereket vizsgálták-e ADHD gyanújára. A tünet, mint düh kitörés, idegenek társaságában visszahúzódó viselkedés, (csak addig, amíg meg nem ismerkedik)jó szervező képesség és valószínű jó tanulmányi eredmény erre engednek következtetni. Sajnos az ilyen gyerekeket nagyon nehéz a hagyományos módszerekkel nevelni.
Kívánom hogy ez legyen a legnagyobb problémád😁😁😁😁
Nagggggyon gyerekes tényleg.
Ha nincs gond,akkor nem bevándorló vagy, hanem mama.Ne is hívd így magad,mert ettől tűnsz annak.
Rossz ez a helyzet,van ismerősöm is így.Szintén elkényeztett gyerek van ott is.Te ezt nem tudod megoldani,csak elszenvedni sajnos.Párod esteleg tudna hatni a fiára hogy változtassanak mert gáz van.
További ajánlott fórumok:
- Mennyi esélye van egy 42 éves férfinak a család alapításra?
- Fiatal Kismamák 20-25 éves kor között
- 70 évesek beszélgessünk!
- Olvastatok Nick Vujicic-ról, a kezek és lábak nélkül született 31 éves férfiról? Eltörpül-e a problémánk az övé mellett?
- Hány évesnek érzed magad?
- Ha megtehetnétek, abba hagynátok a munkát 55 évesen, mint anyáink a 80 as években?