Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » 700 ft-ból kaja 2 napra, mit vegyek? fórum

700 ft-ból kaja 2 napra, mit vegyek? (beszélgetés)

1 2 3
86. Channa* (válaszként erre: 80. - Piroska52)
ma 19:14

Én is nehezen képzelem el.

Még bevásárlás előtt vagyok. Hétvégén megyünk majd.

De van itthon kb. fél kiló lisztem, 3/4 kg rizsem, 3 csomag tésztám, kb. fél kg zsír, 1 üveg olaj, a tartóban cukor, búzadara fél kiló, kb. 10 db tojás, konzervek (2 paradicsomos hal, 1 babfőzelék, 1 paradicsomos húsgombóc), kis darab szalonna, fél szál kolbász, fagyasztóban kb. 8 db csirkecomb, 4 fél csirkemell, kb. 1 kg virsli, paradicsom, paprika, zöldborsó, vegyes zöldség. Nem több csomaggal, hanem kb. fél csomagok, még leveles tésztám is van a fagyasztóban, ahogy van pudingporom, élesztőm, sütőporom, stb., a tartókban fűszerek, kb. 1 kg krumpli, 2 fej hagyma, 3 lila hagyma, hűtőben: lekvár maradékok, savanyúság, 1-2 db paprika, 1 csomag csomagolt szalámi.

Semmiből nincs több kiló, több csomag, de simán ellenénk akár napokig is.

És ha úgy lennék, hogy nem lenne itthon semmi és nem lenne pénzem, akkor bármelyik rokonomnak vagy barátomnak szólhatok, hogy utaljatok már légy szíves egy kis pénzt, hogy kitartsak fizuig.

85. Lady Lavender (válaszként erre: 84. - Lady Lavender)
ma 19:02
Es levest csinalnek belole.
ma 19:02
Lencse
83. Piroska52 (válaszként erre: 82. - Enissa)
ma 18:51
Óhhh, finom is az.🤣
82. Enissa (válaszként erre: 80. - Piroska52)
ma 18:39

Én olvastam a "mellékletet" is.

De szorgosan reagált erre is, arra is a FI, ez is jó, meg az is jó, majd akkor ezt, vagy azt vesz a 700 forintból.

Lesz majd kőleves.

81. 55Judit (válaszként erre: 79. - Enissa)
ma 18:33

Elég lett volna ennyi: Nem ismerlek. Nem tudom hogy élsz. Nem tudom mikor mire miből van.

Befejeztem.

80. Piroska52 (válaszként erre: 73. - Smaragdzöld 🐉)
ma 18:29

Igen, köszi.

Nekem csak az tünt fel, hogy semmi nincs otthon.

De annyira benne vagyok a maci horgolásba, hogy nem is figyeltem a többire.🥰

79. Enissa (válaszként erre: 68. - 55Judit)
ma 18:29

"A sok okos meg hogy nyomkodja az írodra a szívecskét ahelyett hogy értelmeznék amit írok. És te is!"

Lehet többen is azt látják bele, amit én. Nem tudom elképzelni, hogy valakinek nincs otthon semmije.

Nem tudom elképzelni, hogy nincs egy olyan ember a környezetében, aki nem tudna két napra 2000 Ft-ot adni valakinek, aki megbízható. Akár csak a kezébe.

Min kellene elgondolkodnom? Maximum azon, biztos jó-e, ha válaszolok most.

"de azt még senki nem mondta hogy itt van x összeg hogy ne kelljen böjtölnöd"

Judit, nem akarlak megbántani Isten a tanúm, de itt mi azt olvashatjuk, milyen befektetés a jó, hova tedd a pénzed.

Ilyen-olyan gyógytermékeket, sporteszközöket vásárolsz. És ez nem a zsebbenyúlkálás részemről, ezeket Te osztod meg. Akkor nem a szegény kategória jön át. Ha a szomszédokhoz is az megy át, akkor miért is kínálnának bármit is?

Átérezni áttudom a szegénységet én is. Nem aranykanállal a számban születtem, de attól még nem lesz jobb másnak, ha én átérzem.

Nagyon sok ember magára a segítségre számít, gyakran tapasztalom, ha adok..mert szoktam adni, nem okul a rossz költekezési szokásaiból. Hanem, tudtál adni 1x-2x-3x ? ha nem adsz szemét vagy.

Nem szeretek itt megosztani magamról nagyon semmit, abból baj nem lehet. De lehet, sokkal szegényebb voltam Nálad.

78. 55Judit (válaszként erre: 76. - Smaragdzöld 🐉)
ma 18:12
Szerintem én is.
ma 18:10
Én az egyik napra beütemeznmék krumplis tésztát, nem egy magas költségvetésü kaja, én pld imádom is,.
76. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 74. - 55Judit)
ma 17:53

JUdit!

Sajnos vagy nem sajnos, többnyire olyankor sikerül feljönnöm ide, az oldalra, amikor nem kellene. 🙂

ma 17:51

Egy "majdhogynem" mínusz az utolsó előtti mondatomból.

A többit most is tartom.

74. 55Judit (válaszként erre: 73. - Smaragdzöld 🐉)
ma 17:50
Üdvözöllek a hoxa világában!😀
73. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 61. - Piroska52)
ma 17:48

Piroska!

Már nem akartam hozzászólni a témához, de mivel reagáltál az én hozzászólásomra, hogy "Nézzétek meg a címet!" - ezért most és csakis ezért írom újra.

A cím alatt olvasható: "#survivor #túlélőshow".

Mivel anonim kérdezőnk már az 1. és 2. hozzászólásában közölte velünk, hogy 2 napig kell 2 embernek megoldania az étkezését 700 Ft-ból, erre írtam azt, hogy ez az igazi túlélőshow. Ha már túlélésről beszélünk...

Egyébként ő is reagált a túlélős hozzászólásomra, miszerint szeret humorizálni. Gondolom, ezért van ott a cím alatt a "#survivor #túlélőshow".

Ezek után döntse el mindenki, mennyire lehet komolyan venni azt, hogy két ember két napig 700 Ft-ból megoldja az étkezését, amikor semmi nincs otthon, még kenyér is kevés.

De ahogy látom, majdhogynem sikerült itt többeknek majdhogynem "hajba kapni" pusztán jóindulatból. Miután az anonim már kiszállt.

72. Boch
ma 17:44
Kojak 700-bol, kettö napra csak nyalokät venne...
ma 17:43
Nincs valami hely a közeletekben, ahol trehány emberek szeretik eldobálni a visszaváltós palackokat? Mostanában többször látok szegényebb embereket így kiegészíteni a pénzüket. Nem feltétlenül kukázás, lehet pl egy étkezde, ahol evés után csak úgy otthagyja a palackot...
ma 17:31
Jobb nem is írni semmit mert mindenki azt lesi árgús szemekkel hogy lehetne kikezdeni, kiforgatni.
69. 55Judit (válaszként erre: 68. - 55Judit)
ma 17:29
jav: írásodra
68. 55Judit (válaszként erre: 63. - Enissa)
ma 17:28

Félreértettél!!! Nem arról írtam hogy itt kap kéretlen tanácsokat, hanem hogy nekem adják itthon helyben: "Mondják hogy az én koromban már nem kéne" - de nem csak ezt, mást is tanácsolgatnak, anélkül hogy kérném.

A sok okos meg hogy nyomkodja az írodra a szívecskét ahelyett hogy értelmeznék amit írok. És te is!

67. libikóka (válaszként erre: 66. - Tai)
ma 17:03
Igen a kenyérsütés is jó.
66. Tai (válaszként erre: 64. - Libikóka)
ma 17:02
Igen, vagy a bodag!
65. Tai (válaszként erre: 63. - Enissa)
ma 16:57
Ez milyen igaz!
ma 16:41

Vegyél egy kiló réteslisztet,,és utána olvasd el hogy készül a búzagánica(könnyű)

Ennél olcsóbb kaja nincs.

63. Enissa (válaszként erre: 62. - 55Judit)
ma 16:39

"Hej, a kéretlen tanácsok de nagyon tudnak jönni! "

De hisz tanácsot kért.

"Miközben egy kis együttérzés is elég lenne."

Együttérzéstől még nem oldódott meg senki problémája.

62. 55Judit (válaszként erre: 58. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:32

Nem tök mindegy ki mit hisz? Ami számít, hogy a kérdésedre kaptál válaszokat, amikből lehet szemezgetni.

Én is tudom milyen szegénynek lenni, és együtt tudok érezni veled. Nagyon meggondolok én is minden fillért. Még böjtnapot is tartok. Mondják hogy az én koromban már nem kéne, de azt még senki nem mondta hogy itt van x összeg hogy ne kelljen böjtölnöd.😀 Lehet, pont ezért vagyok ilyen jól!

Hej, a kéretlen tanácsok de nagyon tudnak jönni! Miközben egy kis együttérzés is elég lenne.

61. Piroska52 (válaszként erre: 10. - Smaragdzöld 🐉)
ma 16:23
Ránéztem, régen én is voltam nagyon sz,r helyzetben, de azért valami csak van a kamrában.
60. liliom10 (válaszként erre: 42. - Andi6020)
ma 15:47

Fél kg kenyérre gondoltam, sokféle árban van.

Ha forró az olaj, nem szív sokat magába a kenyér. A tojást lehet hígítani, ha kevés a pénz.

Teflonserpenyőben szoktam sütni kevés olajjal.

Talán van olyan szomszéd, aki adna egy kis olajat...

59. Tai (válaszként erre: 55. - Tai)
ma 15:40
Bocsi a fél kilós sült kenyér 219 Ft a péksütik között van, csak nincs felszelve
Oké részemről lezárom a témát mert már azt hiszik kitalálom a problémámat. Köszönöm szépen a javaslatokat mindenkinek. Azért fordultam hozzátok mert nehéz már egyedül sakkozni az aprópénzzel. Azért voltak itt jó ötletek is! :) Mindenkinek további szép napot kívánok!
57. funnygirl (válaszként erre: 53. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:39

Nem fogod a magánéleted kiteregetni, de azért le írod hogy 700ftból akarsz étkezni 2 napig..És amit eddig írtunk semmi se jó.

hát nem tudom..

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook