6mm-es vesekő még ki tud ürülni a vizelettel? (beszélgetős fórum)
Szia ! 60 éves leszek nemsokára és már az idejét sem tudom mióta újra és újra lesz vesekövem. Z utolsó ultrahangos vizsgálaton azt mondta az orvos, van egy 1-1,3 cm-es a hólyagban és egy 1 cm-es a vesében. No az egyik távozott, gondolom nem ami a vesében volt, van. Egy idős néni ajánlotta nekem, amikor elindul a kő és a vizelet zavaros, esetleg véres igyak zöldséglevélből készült teát. Tehát zöldség zöldjét megfőzöm teának, télen lefagyasztottból. Nekem nagyon bevállt, tisztítja és megnyugtatja a húgyutakat. Persze időnként tartok egy-egy hét Rovatimex kúrát. Aztán rendeltem kőtörő füvet, azt is teának kell elkészíteni és ez a tea oldja is a követ. Készülök ultrahabgos vizsgálatra újra, bízom benne, hogy kisebb lett a vesében lévő.
Azt már csak zárójelben írom meg, hogy az epémben is képződtek kövek, 3db kb 1,3-1,5 cm-es és borsnyi kisebbek, kivették mindenestől. Biztos van hajlamosító tényező, az Anyukám hasonló gondokkal küszködött. Bocsi a nevén nevezett dolgokért !
Minden jót Neked !
Azt ne csináld, nem szabad. Egyébként ahogy már írtam is, ha a nagyobb kő elindul, előtte véres a vizelet, erre figyelj oda. De látványosan véres, a tágulás miatt. Nekem az volt. Csak akkor nem tudtam mire vélni. Egyébként meg ne izgulj, mert mindenkinek más, attól függ milyen a kő! mert lehet nagy, de ha sima a felülete, akkor nem "annyira" vészes, mintha göcsörtös lenne.. nekem göcsörtös szokott lenni...
De kívánom hogy neked ne így legyen! :o)
Ez nem törvényszerű:)
De én is inkább robbantásra mennék,
És tudjátok mi a legszörnyűbb az egészben? hogy nem tudni mikor indul el..és hol ér utol. Ettől mindig is féltek. És most hogy egyedül élek, most is félek, főleg ha éjjel indul el, nincs mellettem senki.
Az egyik nagy kövem másfél hét alatt jött ki...kínszenvedések árán. se enni, se aludni, csak inni, és menni, mozogni...ez volt. Egyébként előjelnek azt vettem észre, hogy véres a vizeletem.
Na fél jéger+egy sör és már én menni sem tudok.
Ha ez a helyzet,hogy nekem csövecskét dugdosnak fel akkor irány urológus magánrendelés,hogy küldjön robbantásra.
Ez is igaz, a legnagyobb kövemet akarták visszatolni, de addig ugráltam, és ittam, hogy vasárnap kijött, hétfőn meg tolták volna vissza.
jól beijesztettem... hihi :o)
mindegy mekkora a kő, mindegyik nagyon fájdalmas, nekem 3 éve 8db kövem volt... :o((
És most is van kb: 4
Szóval átmentem már mindene, volt mindenem vele kapcsolatban... :o((
AZ még simán elmegy.
nekem most mindkét vesémbe van, és a jobb oldaliba nagyobb van mint 6 mm.
Úgyhogy igyál rengeteget. Robbantani amúgy is csak legvégső esetben szoktak. Nekem már volt 3 éve robbantásom. Viszont folyamatosan termelődnek az új kövek. :o(
További ajánlott fórumok:
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Struvit vesekő....tapasztalatok?
- Ejakuláció esete vizelettel
- Sűrű vizelési inger, néha véres vizelettel, hidegrázás mitől lehet?
- Miért van ez?Miért gömbölyödik a köldököm alatt a hasam?1hónapja negatív lett a laboros vizeletteszt.
- Saját vizeletterápia