6 osztályos gimi (beszélgetés)
Sziasztok!
Látom már eléggé kihalt ez a fórum. Megpróbálom újraéleszteni, mert ilyen gondolatokkal küzdök én is, hogy ellene vagy mellette.
A fiam ált. iskolai tanárai nagyon ellene szólnak, mondván, hogy idejekorán túlterheli a gyereket. Sokan támogatják is, mert állítólag magasabb képzést ad, mint az általános 7-8-os évfolyam. Tanácstalanok vagyunk, viszont a gyerek nagyon szeretne menni. Együtt mehetne a bátyjával ugyanabba az iskolába, csak a nagy 5 évfolyamos nyelvi tagozatra, a kicsit pedig a hatosztályosba gondoltuk. Meginogtam kissé a tegnap esti szülői után. Akinek van már tapasztalata ezügyben, kérem segítsen a tanácsaival, ossza meg velem, legyen akár negatív vagy pozitív.
Nekem a lányom járt hatosztályosba, igaz nem Bp.-en de szuper csapat volt, a tanárok jól viszonyultak hozzájuk, ők voltak a második évfolyam, abban az iskolában (és sajnos az utolsók is - önkormányzat nem adott pénzt erre a képzésre).
Nekünk, nagyon bejött, alaposabban felkészültek az érettségire, a tananyagot jobban elsajátították. Szóval ha lett volna folytatása én a kisebbik gyerekemet is ide írattam volna. Igaz ugyan abba a gimibe ment, de csak 4 osztályosba.
Tisztelt Anyukák, Apukák!
Milyen tapasztalataitok vannak a 6 osztályos, budapesti gimnáziumokról? Megéri kísérletezni a felvételivel? Mennyit romlott(?) a gyerek osztályzata az általánoshaz képest az első évben?
Sokkal nehezebb, mint az általános?
Mondjatok véleményt a Trefortról!
Előre is köszi! Boldog Új évet kívánok mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mi a jobb, ha nyolcadik után megy a gyerek gimibe vagy ha 6 vagy 8 osztályosba jelentkezik?
- Ha 4.osztályos gyermeked van és most készül felvételizni gimibe, akkor írd meg tapasztalataidat. (Főleg miskolciak érdekelnek.)
- Ballagás, tanár búcsúztatás. Ha van valami szép versed egy negyedikes gyereknek aki nyolcosztályos gimibe megy, írd le.
- Kisfiam 8 osztályos gimibe jár. Nyolcadik osztály után, ha egy másik 4 osztályosba szeretne átjelentkezni, ismét felvételiznie kellene?
- Központi felvételin nyolcosztályos gimibe hány pontot írtak a gyerekeitek írásbelin?
- 8 osztályos gimi felvételire magán tanár kerestetikk