6 hónapos kislányomat beültethetem-e etetőszékbe? (tudásbázis)
csak akkor, ha stabilan, egyedül már ül, szóval ha magától fel tud ülni és meg is tudja magát tartani, de már legalább 1 hete, kortól függetlenül, amúgy ne ültesd, mert nem érett meg a csontozata és az izomzata önmagát eltartani, minden baba magától megteszi ezt ha elég érett rá a teste, ezt nem szabad kierőszakolni, csak kára lehet belőle, előbb utóbb úgyis megteszi.
ágota
köszike! Remélem jó értelemben...:-DDDDDDD
mondjuk az étvágya, méretei az apjáé :-DDDDDDDD
:))))
Tiszta Anyja ez a gyerek!:)))
Jogos, de az én fiamat aki megetetni ölben felterjesztem Nobel-díjra!:DDD
Szerintem egy gyerek hamarabb tud magától ülni, mint FELülni.
Dehogy vártunk! (Olvasd el lejebb valhol már leírtam.)
Az ex-védőnőm (aki egyben a férjem unokahúga) is azt mondta: az elv, hogy a dokinak nem kell mindent tudni! A gyerekek többsége nem a könyvek szerint fejlődik (ennek egyébként valszeg az az oka, hogy ők nem olvassák őket:DDDD ), neked kell tudni néha eldönteni, hogy mire képes a gyerked. Ha ügyesen megül, meg az etetőszék is támasztja (a modernebbek dönthetők is), akkor sztem nyugodtan beleteheted.
Az én fiam ezt a forgolódást, meg a kúszást úgy, ahogy volt, kihagyta. Meg tud fordulni, ha akar, -de nam akar- csak addig téma, amíg fel nem ül (most már áll), és ennyit a forgásról nála!
mit jelent, hogy magától ül?
magától felül, mondjuk fekvésből..-na erre még várhatunk kicsit:-)
vagy, ha én leültetem, és úgy már ül stabilan?
utóbbi már megy kisebb-rövidebb ideig-néha nagyon előre dűl.
Másnál hogy van ez?
Szia!
Nekem egy 14 hónapos kislányom van.Amikor Ő 6 hónapos volt én a bébikompban etettem.Kitámasztottam a lábammal,hogy ne tudjon meglógni.Lefoglalta a kompon levő játék is és ha olyasmit adtam neki amit nem is igazán szeretett,akkor is játék közben megfeledkezve magáról megette.És nem lett válogatós,ami szerintem már ritkaság.
Sziasztok!
Egyetértek. Csak, ha már ÖNÁLLÓAN ül. A bébihordozó sem tesz jót nekik, hát még egy gerinctámasz nélküli szék!!
Egyet értek az előttem írókkal. Kisfiam 5 hónapos, ős is ülne már, de még tartani kell, mert előre dől. Mi is még egy babáknak való ültetőben etetjük, amiben rögzítve tud ülni-inkább sréen feküdni. (hintázik is, elemmel rezeg, csörgő játékok lógnak -de ezt le lehet szedni.
Mi is később térünk át az etetőszékre, ha majd tud ülni rendesen.
Csak ha már tud egyedül űlni, különben elborul, mint a sózsák.
Az én lányom még csak 5 hónapos lesz, de igyekszik már ücsörögni, de addig akrobatizál, amig orra nem esik:-)))
Úgyhogy az etetőszékkel mi még várunk.
További ajánlott fórumok:
- 11 hónapos kislányom mellé merjek-e vállalni még egy babát?
- 26 hónapos kislányom jön nekem, ver, ordít - hogyan kezeljem?
- Miért nem alussza végig az éjszakát a 11 hónapos kislányom?
- Kislányom 20 hónapos és a nagylábujj melletti lábujja egyre jobban ráfekszik a nagylábujjára. Mit tehetek?
- 5 hónapos kislányomnak nem ízlik a gyümölcs...
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete rendszeresen felébred éjszaka. Próbáltuk etetni, de nem éhes. Mi lehet a probléma?