6 éves kisgyerekkel 40 km-es (oda-vissza) kerékpártúra 16"os, vagy 20"os biciklivel teljesíthető? (tudásbázis)
Én nem a távhoz szólnék hozzá, hanem a kerékpárhoz.
A gyereknek mekkora kerékpárja van most?
Szerintem egy 6 évesnek már egyáltalán nem való a 16-os bicaj, pláne nem hosszútávra. Minimum 20-as kell.
Az én fiam 6 évesen már 24-est kapott, igaz 130 cm magas.
A gyerek, ha edzésben van, akkor nem hosszú a táv, saját gyerekeim tapasztalatából írom, ennél többet is letudtak tekerni, minden fáradtság nélkül, élvezettel.
Persze minden gyerek más erőnlétben van, ezt a szülő tuda eldönteni, mennyire edzett a gyereke.
6 éves gyermeknek ez nagyon nagy táv. Szerettessétek meg vele a biciklizést, a sportot, de nem kell (nem is szabad) ilyen nagy távokban gondolkodni, elfárad, fenekét feltöri, a végén unni is fogja. Ha pár év múlva ilyen távú biciklizés lesz a vágya, hidd el, még lebeszélni sem tudod majd !
Üdv: Egy felnőtt és egy sportoló kamaszfiú anyukája
Kimaradt valami...
" Faces ismerősöm lánya idősebb mint 6 év. "
így pontos...
A teszt jó lesz. Persze a 6 éveseket nem lehet még lefárasztani. :)
Érezzétek jól magatokat!
Hol fognak kerékpározni? Nem autók mellett ugye? Én attól aggódnék inkább,Meg hogy Ő és más is tartson Keréktávolságot.
A kerékpár akkor jó, ha a gyereknek leér a lába, ha megáll. Melyik méretről ér le, így én meg nem tudom mondani.
A táv nem sok, legalábbis saját gyerek tapasztalat szerint nem, viszont, ha jól értelmezem, akkor most kapja meg a bicajt. A táv a fenekének lesz sok, ha előtte nem kerékpározott. Le fog jönni a fenekéről a bőr.
Faces ismerősöm idősebb mint 6 év. És 28 km bicajtúrát írt.
Sajna csak a képfeliratot néztem, az egész írást nem...
Tehát ezért sokallom.
szerintem ez gyerektől függ:)
biztos van aki sokat sportol, sokat biciklizik egyébként is, annak valószínűleg menni fog a 40km (ami egyébként elég sok, még sík terepen is).
aki nem szokott rendszeresen biciklizni és sportolni, annak ez sok lesz. szerintem. :)
Ha idegen, kérdezd meg a szüleit, ha a sajátod, akkor meg Nálad jobban ki tudhatná?
Függ a gyermek magasságától is a kerékpár nagysága.
Hat évesen egyik 80 cm magas, a másik meg 140.
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?